Maharajah kung även som pappa

| 2016-03-04 17:25

I dagens nummer av Travronden är det stallets kung Maharajah som pryder första sidan. De har gjort en genomgång av de hingstar som debuterade i aveln 2012 som därmed hade sin första kull på tävlingsbanan förra året där Maharajah ligger väldigt bra till!

Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Hela 30 hingstar debuterade i svensk avel 2012 en av dem är Maharajah. I fredagens nummer av Travronden finns ett mycket intressant reportage där Lars G Dahlgren gått igenom alla debuthingstarna. Siffrorna bekräftar den känsla vi redan har haft, Maharajah är kung även i aveln!

En högintressant debutkull

2013 föddes 79 svenskregistrerade avkommor till Maharajah där 73 stycken idag finns i livet. Av dessa har elva stycken redan kommit ut på tävlingsbanan.
I eftermiddags på Solvalla fick han sin femte segrande avkomma då det fina stoet Unchained Feelings vann direkt i debuten. Det blev veckans andra vinnare då toppstammade Algot Zonett (u. Hilda Zonett) i onsdags tog andra raka segern.
Förra veckan fick vi se det snabba stoet Lisa Sånna dansa undan till seger med fem längder!

Vi har skrivit det förut och gör det igen, Maharajah ser ut att få en riktig kanonstart som avelshingst!

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »