Carabinieri tog ner Timoko efter toköppning

| 2017-06-19 08:30

Svenske travaren Carabinieri tog på lördagen steget in i världseliten när han dansade förbi elitloppsvinnaren Timoko i finska storloppet Kymi Grand Prix.
- Vi får se om jag kan hålla jämnt tempo med hemmalaget i bastun i kväll, sa segerkusken Johan Untersteiner.

Med hans seger i Elitloppet i färskt minne gjorde spelarna Timoko till storfavorit när han äntrade banan i Kouvola. Men en våldsam startrusning, med Buzz Mearas i spets, Timoko utvändigt och Seabiscuit pressande i tredjespår, blev för mycket för den franske krigaren. Första 500 meterna gick på 1.06 och när hästarna kom upp för varvning lämnade Johan Untersteiner sin plats i kön med Carabinieri och körde fram utvändigt om då ledande Timoko. Den senare höll berömvärt men hade inte kraft att stå emot när Carabinieri spelade ut sin speed över upploppet.
- Det var riktigt snabba första 500 och det var bra för oss i tredje par utvändigt. Sedan gick det lite långsamt och då gjorde jag mitt drag och körde fram. Efter det ville jag bara ta det lugnt och spara speeden till upploppet. Timoko är en hjälte som alltid kämpar men min kändes stark hela vägen och var väldigt bra, sa Johan Untersteiner.
Kilometertiden 1.11,0 över 2 100 meter med autostart är nytt banrekord i Kouvola och segerchecken på nästan en miljon kronor för upp saldot på Carabinieris vinstkonto till 3,9 miljoner kronor.
- Det här är ett av de största loppen man kan vinna. Det är tävlingar på Färjestad i morgon men jag blir kvar och firar lite i kväll. Jag har hört talas om någon bastu. Vi får se om jag kan hålla jämnt tempo med hemmalaget där, men jag ska göra ett försök, sa Untersteiner med ett skratt.
Carabinieris tränare, Johan Untersteiners pappa Peter, nöjde sig inte med storloppssegern i Finland. Han tillbringade själv dagen i Tingsryd där han hade klang och jubelföreställning med fyra segrar.

Some Summit slog till direkt
Timokos förlust hindrade inte hans kusk Björn Goop att besöka vinnarcirkeln flera gånger under eftermiddagen. Bland annat fick han förtroendet bakom Veijo Heiskanen-tränade Some Summit. Det högkapabla stoet hade inte tävlat på åtta månader men någon ringrost gick inte att skönja. Ett tufft lopp som första häst i andraspår till trots hade hon inga som helst bekymmer att stega undan till överlägsen seger.
- Veijo är en duktig tränare och hon var väl förberedd, konstaterade Goop.
Segertiden skrevs till 1.12,3 över 2 100 meter med autostart och förstapriset uppgick till 97 688 kronor. Totalt har sexåriga Some Summit sprungit in strax under 2,5 miljoner kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!