Baron Gift suverän i Fyraåringsstjärnan

| 2017-09-08 09:01

Baron Gift och Rickard Svanstedt vann Fyraåringsstjärnan i Gävle i imponerande stil.
Från ledningen var han smått överlägsen på tiden 1.10,4 och tjänade 150 000 kronor.
- Han hade krafter kvar och det är en fantastisk häst, berömde Rickard Svanstedt.

Muscle Hustle var storfavorit i Fyraåringsstjärnan som kördes i Gävle under torsdagskvällen.
Men Robert Berghs stjärna var inte som bäst för dagen och blev oplacerad. Trots en perfekt resa i andra par utvändigt var han slagen redan i sista sväng.
Istället blev det en uppvisning av Baron Gift, som inte lyckades kvala in till Svenskt Travderby. Den fyraårige hingsten tränas av Rickard Svanstedt och har tidigare visat hög kapacitet. Nu var han helt suverän där han snuvade Muscle Hustle på ledningen och öppnade tufft, 1.08,3 första 500 metrarna. Baron Gift varvade på 1.10,3 och gav inte konkurrenterna en chans. Över upploppet bara sprintade han ifrån till en mycket lätt seger och imponerade på tiden 1.10,4/1640a. Tvåa blev Bruno Bagheera och trea Magic Gwin.
- Jag såg att Bergh fick en bra start men min öppnade också bra och då tryckte jag på. Det kändes bra under vägen och jag var inte nervös. Jag hade tussarna kvar i mål och lite krafter kvar. Det är härligt när man kan sitta så här och det är en fantastisk häst. Nu siktar vi på Breeders Crown framöver, sa Rickard Svanstedt.
- Vi hade gjort lite förändringar och jag slog på bakskor i dag och då var han inte så låst från start. Han har varit svår att få iväg tidigare, varit lite trång och spänt sig. Men nu fick vi till det perfekt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »