Propulsion inbjuden till Elitloppet

| 2018-04-10 01:02

Propulsion är klar för Elitloppet.
På söndagen fick tränaren Daniel Redén en inbjudan när Solvallas sportchef överraskade med ett besök på gården i Bålsta.
- Propulsion är snabbast i Europa, han var tvåa i Elitloppet ifjol och har under lång tid tävlat i världstoppen. För mig är han given i Elitloppet 2018, säger Anders Malmrot

Propulsion är klar för Elitloppet. På söndagen fick tränaren Daniel Redén en inbjudan när Solvallas sportchef Anders Malmrot. Foto av LARS JAKOBSSON

Propulsion är klar för Elitloppet. På söndagen fick tränaren Daniel Redén en inbjudan när Solvallas sportchef Anders Malmrot. Foto av LARS JAKOBSSON

Propulsion blev fjärde häst att få en inbjudan till årets upplaga av Elitloppet av Solvallas färske sportchef Anders Malmrot. Sedan tidigare har Readly Express (Sverige), Uza Josselyn (Schweiz) och Bold Eagle (Frankrike) fått varsin rosa biljett.
Rotation är snabbast i Europa och även världshistoriens näst snabbaste travhäst. Bland Propulsions största segrar finns Hugo Åbergs Memorial 2016 och 2017 där han segrade på Europarekordet 1.08,1, Norrbottens Stora Pris 2016 och 2017, Finlandia-Ajo 2017 samt Prix de Bourgogne 2017. Han var även tvåa i Elitloppet 2017 och knappt slagen trea i de franska storloppen Prix d’Amerique och Prix de France tidigare i år.
Det här blir tredje året i rad som Propulsion är med i Elitloppet. 2016 blev han trea i försöket och fyra i finalen och i fjol slutade han tvåa i såväl försök som final.
- Jag vill ge Daniel Redén tid på sig att förbereda hästen så att han är i toppform sista söndagen i maj. Propulsion är en undantagshäst och det känns självklart att bjuda in honom till Elitloppet, säger Anders Malmrot i ett pressutskick från Solvalla.

Fakta
Namn: Propulsion
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 53 (24-9-7)
Intjänat: 13 720 317 kronor
Rekord: 1.08,1 autostart (1609 meter)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »