Takethem klar för Olympiatravet

| 2018-04-10 10:00

Danmarks bästa häst, Takethem, är klar för Olympiatravet.
Detta efter att stjärnan vunnit i sin comeback under söndagen.
- Takethem är en väldigt klassig och fin häst som har imponerat på mig, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åby.

Den 28 april smäller det på Åbytravet då finalen i Olympiatravet avgörs med 1,5 miljon kronor till vinnaren.
I lördags tog Zenit Brick en imponerande seger i deltävlingen på Solvalla och är därmed klar för finalen. Sedan tidigare är också On Track Piraten klar efter sin seger på Romme under påskdagen, samt fjolårsvinnaren Lionel.
Under måndagen meddelade Åbytravet att de gjort klart med ytterligare en stjärna. Det är Danmarks bästa häst Takethem, vars tränare Steen Juul lämnat klartecken för start efter segern under söndagen.
– Han såg tilltalande ut i comebacken och Steen räknar med att hästen går framåt med det loppet i kroppen. Vi har en stark tradition med danska gäster på ÅbyTravet och det är glädjande att få se Danmarks bästa häst i ett av våra största lopp under året, säger ÅbyTravets sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »