Makethemark klev över tre miljoner

| 2018-04-16 09:03

Årsdebuten avklarad – i bländande stil.
Petri Salmelas Makethemark visade att han inte led av någon ringrost i årsdebuten i Bollnäs på fredagskvällen.

På julafton var Makethemark med i Criterium Continental på Vincennes i Paris och slutade oplacerad efter ett tufft lopp.
På fredagen klev Petri Salmelas stjärna ur 2013 års kull över tre miljoner intjänat när hästen årsdebuterade med seger i ett V64-lopp i Bollnäs som stor favorit.
I ledningen satt Daniel Redén med Canari Match och tilläts bestämma första rundan efter 1.19,0. Ulf Ohlsson satt i andraparet utvändigt och väntade ända till 350 meter från mål med attacken och då gick det undan.

”Kommer hävda sig bra”
En stillasittande kusk lät Makethemark äta in meter för meter och kort före mål hade Makethemark tagit sig förbi. 18:e segern i start nummer 34 var ett faktum.
- Det var en bra häst i ledningen och jag trodde inte att han skulle hinna fram men han gick oerhört fort sista 500. Han är i en hård klass men jag tror att han kommer att hävda sig bra den här säsongen, sa Ulf Ohlsson om Makethemark som segrade på tiden 1.15,4 över 2140 meter, autostart. Tvåa slutade en comebackande Canari Match och trea Order By Keeeper.
Mahethemarks nästa uppgift blir femåringsloppet Berth Johansson Memorial i V75 på Umåker på lördag.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »