Torbjörn den 28:e

| 2018-04-16 15:21

När Torbjörn Jansson på ett förtjänstfullt sätt fick agera kuskvikare bakom Who´s Who i förra lördagens V75-final, blev han också Travkompaniets segerkusk nummer 28.

Torbjörn Jansson i segerdefilering bakom Who´s Who. Foto; ALN Pressbild

Torbjörn Jansson i segerdefilering bakom Who´s Who. Foto; ALN Pressbild

När Örjan Kihlström tvingades stå över sina styrningar under Solvallas V75-tävlingar, fick Torbjörn Jansson hoppa in som reserv bakom vår fyraårige talang, Who´s Who. Det var något som rutinerade "Tobbe" löste på allra bästa sätt. Tillsammans med vårt nya stjärnskott, tog de en seger som imponerade stort och som det, nu en dryg vecka senare, fortfarande pratas om. Det var en seger som inte minst imponerade på kusken som genom har åren kört många världsstjärnor och bland annat vunnit Elitloppet med Meadow Road.
"Det är klart att det är lätt att ta till stora ord efter en sådan här prestation men, Who´s Who tillhör definitivt en av de bästa hästar jag kört", var en av uttalande av "Tobbe" efter loppet!

Nummer 28

Genom åren har "Tobbe" inte fått så många chanser bakom våra hästar där det tidigare inte har blivit några segrar. Närmast var när han sommaren 2015 körde Tentacles i dennes tävlingsdebut som slutade i en tredjeplats.
När han förra lördagen vann med Who´s Who blev han Travkompaniets segerkusk nummer 28.

Örjan Kihlström leder vår egen segerliga. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Örjan Kihlström leder vår egen segerliga. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Örjan överlägsen etta

När det gäller vår egen kuskliga så är förstås Örjan Kihlström överlägsen etta. Han har suttit bakom 80% av alla vinnarhästar, hela 291 gånger.

Tvåa i ligan är Johnny B Karlsson som tidigare arbetade som försteman hon Stefan Hultman och fick då en del chanser som kusk. Det blev 14 segrar för Johnny med våra hästar som i januari 2005 också skrev in sig i Travkompanihistorien. Tillsammans med det lite hetsiga stoet Information Center blev han den förste kusk att vinna i vår då helt nya grön/vita tävlingsdress.

Den här segern är också historisk för att ha givit det högsta vinnaroddset av alla Travkompanihästar. Hela 45,55 gånger pengarna fick de som då hade lagt några kronor i toton på vårt ekipage.
Oddsrekordet kan förstås fortfarande slås men, våra hästar är ofta betrodda hos spelarna. Kanske kan det också ha att göra med att många av oss närmare 7 000 andelsägare, lägger några sympatitior när våra hästar startar?

Jennifer Persson och Queasy blev vårt första segerekipage i monté på svensk mark. Foto; ALN Pressbild

Jennifer Persson och Queasy blev vårt första segerekipage i monté på svensk mark. Foto; ALN Pressbild

Endast två kvinnor

I kuskligan hittar vi både svenska, finska, danska och franska kuskar men få kvinnor. Det är inte många som har fått chansen men två har ändå fått segerdefilera tillsammans med en Travkompanihäst.
Först ut var lärlingen Julia Olofsson som då arbetade hos Stefan Hultman. Under våren 2012 fick hon chansen tre gånger bakom Pink Elephant där det nästan blev ett äkta hat-trick. Det resulterade i två segrar och en andraplats!

Det andra kvinnliga inslaget i vår kuskliga är duktiga montéryttaren Jennifer Persson. För knappt två år sedan vann hon ett montélopp tillsammans med Queasy och blev därmed vår första vinnare i disciplinen på svensk mark.
Redan tio år före det, fick vi vår allra första montéseger men då i Frankrike när Sharky Boko vann med Aurelién Chapelon på ryggen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »