Italienska i Olympiatravets final

| 2018-04-18 09:10

Den sjunde hästen att bli klar för Olympiatravets final är italienskan Titty Jepson som tränas av Vincent Lacroix i Frankrike.
- Det är en löpärlig häst som går hela vägen in i mål, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Titty Jepson med tränaren Vincent Lacroix och biljetten till Olympiatravet. Foto av Gerard Forni

Titty Jepson med tränaren Vincent Lacroix och biljetten till Olympiatravet. Foto av Gerard Forni

Titty Jepson har hittills sprungit in drygt två miljoner kronor och har under den gångna vintern tävlat framgångsrikt på Vincennes.
Det sexåriga stoet inledde året med en seger och en andraplats. Senast starten var i Grand Criterium de Vitesse, som vanns av Bold Eagle, där hon slutade oplacerad.
På tisdagen meddelade Åbytravet att hästen ställer upp i finalen av Olympiatravet.
- Det är en häst jag har följt länge och vi har haft en dialog med kretsen kring hästen under en längre tid. Jag tycker den passar bra på nordiska banor och det är en löpärlig häst som går hela vägen in i mål, säger Jon Walter Pedersen.

Tre platser kvar
Förutom Titty Jepson är On Track Piraten, Zenit Brick, Day Or Night In, Takethem, Ringostarr Treb och titelförsvararen Lionel klara för final.
Tre platser återstår att fylla i Olympiatravets final. En av platserna erbjuds segraren i den fjärde deltävlingen som går på lördag på Umåker.
Finalen går på Åbytravet 28 april.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »