Hambovinnaren slog till direkt

| 2018-04-18 09:11

Fjolårets Hambletonian-vinnare Perfect Spirit visade prov på sin väldiga kapacitet när han på tisdagen gjorde Sverigedebut.
- Han visade att han har lite utöver det vanliga, sa kusken Örjan Kihlström.

Hambovinnaren Perfect Spirit vann mycket enkelt när han på tisdagen gjorde Sverigedebut. Foto av Martin Langels/ALN

Hambovinnaren Perfect Spirit vann mycket enkelt när han på tisdagen gjorde Sverigedebut. Foto av Martin Langels/ALN

Perfect Spirit tränades tidigare av Åke Svanstedt i USA och i hans händer vann hästen i fjol världens största treåringslopp, Hambletonian. Numera ansvarar Daniel Redén för träningen och han fick det kvitto han ville ha när den sexfaldige miljonären årsdebuterade på sin nya hemmabana Solvalla.
- Det är inte varje dag det kommer en Hambletonian-vinnare till Sverige så det är ju väldigt spännande såklart, helst när man får chansen att köra, sa Örjan Kihlström som efter en lugn start från 20 meters tillägg styrde på i andraspår varvet från mål. På den sista bortre långsidan satte Perfect Spirit tänderna i ledaren men den senare kom tillbaka när Perfect Spirit fick lite problem i slutkurvan. Inne på upploppsrakan skärpte emellertid amerikanen till stilen och avgjorde till mycket enkel seger på kilometertiden 1.12,0 över 1 660 meter.
- Han blev lite vinglig och sprang och tittade lite när han fick övertag, men han gick ett rejält lopp och kändes stark till slut, sa Kihlström.
Perfect Spirit ska härnäst ut i kval till Konungens Pokal.

Segerraden bruten för Southwind Feji
Örjan Kihlström som på grund av ryggproblem varit borta från tävlandet ett tag hade två uppsittningar under kvällen och även bakom årsdebuterande amerikanskan Double Exposure blev det seger.
- Det är inga dåliga hästar man får göra comeback med, konstaterade Kihlström sedan Double Exposure stegat undan från ledningen och brutit Southwind Fejis nio segrar långa svit.
- Det är helt klart lite extra till märr så det ska bli spännande att följa henne framöver.

Fin comeback av Lionel
För Daniel Redéns del var inte klang och jubelföreställningen över med Double Exposures uppvisning. Senare under kvällen gjorde hans Lionel första starten sedan Prix d’Amerique i januari. Där trampade sig hästen illa och tvingades till långt tävlingsuppehåll. När han nu var tillbaka på banan i Dartster F:s lopp levererade han på topp direkt. Via en slutrunda under 1.09 från andra par utvändigt han hann ikapp frenetiskt kämpande ledaren Charrua Forlan, med vilken han fick dela segern.
- När han skadade sig var jag långt nere i källaren och det har varit en jättetung period efter det, men som han kändes i dag är jag på topp igen, sa hästens ägare och kusk Göran Antonsen.
Lionel är titelförsvarare i Olympiatravet och hans nästa start är planerad till årets olympiafinal på Åby 28 april. Därefter siktar Göran Antonsen ännu högre.
- Jag hoppas kanske att vi ska få en sådan där rosa biljett, sa Antonsen och syftade på de rosafärgade inbjudningar som Solvalla delar ut till Elitloppet.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »