En strålande Travkompanidag

| 2018-05-22 10:21

Solen log sitt allra varmaste leende och strålade över oss i lördags då vi hade vår egen VIP-dag på Yttersta och Menhammar, Travkompaniets dag.

Who´s Who trivdes med uppmärksamheten han fick i lördags. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet 

Who´s Who trivdes med uppmärksamheten han fick i lördags. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet 

I lördags var det ingen vanlig lördag för våra hästar. Då fick de besök i stallet av ett hundratal andelsägare på vår årliga Travkompaniets dag.

Dagen inleddes redan tidig morgon med kaffe och bullar på en solig stallbacke.
Under tiden fick vi lyssna på Annika Lindblom från Travkompaniet, Anders Lindh från Yttersta och det som kanske var mest intressant, vår tränare Pasi Aikio.
Pasi som hade en vinnare på Solvalla i onsdags, och en imponerande sådan. En av förra årets Derbyfinalister, Uppohoppa gjorde årsdebut på allra bästa sätt med seger och därmed ståtar stallet just nu med 19 i segerprocent.
Pasi berättade om verksamheten på Yttersta där det förstås var störst fokus på våra hästar. Några av dem fick också komma fram för att visa upp sig lite extra inför sina många ägare.

Största applåderna fick förstås vår senast årgångshäst, vackre Who´s Who som verkade vara väldigt nöjd över att få så stor uppmärksamhet.

2-åriga stoet Bitchie hälsades varmt välkommen till vårt stall. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

2-åriga stoet Bitchie hälsades varmt välkommen till vårt stall. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Välkommen, Bitchie!

Presentationen av hästarna avslutades med att vi fick hälsa en ny häst välkommen till vårt stall. Det fina 2-åriga stoet Bitchie ingår nu i vårt stall som likt våra övriga ston, leasas till 50%. Bitchie är efter en av våra gamla hjältar Jocose och första avkomman till Ragata. Pasi berättade om stoets fina exteriör och att hon redan nu ligger väl framme i träningen.
En närmare presentation av Bitchie kommer senare.

Vi hälsar det fina stoet varmt välkommen till vårt stall!

Pasi berättade om våra hästar. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Pasi berättade om våra hästar. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Allmänt hästmys

Under förmiddagen blev det sedan allmänt hästmys. Morötter fanns att mata hästarna med och det var populärt, både bland de två och fyrbenta. Det var många som var intresserade av att prova på att vara kusk, både stora och små. Det blev många längder fram och tillbaka på rakbanan för den nu pensionerade svenske rekordhållaren Pink Elephant och Worn Out.

Många passade också på att ta sig en egen pratstund med Pasi Aikio och hästarnas skötare som gärna berättade allt vi ville veta om arbetet i stallet på Yttersta.

Innan förmiddagen avslutades, serverades det nygrillad korv med tillbehör och dryck något som alltid smakar extra bra ute i den härliga miljön som stallbacken på Yttersta är.

Både stora och små ville prova på att vara kusk. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Både stora och små ville prova på att vara kusk. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Menhammar, Maharajah och massor av föl

Eftermiddagen tillbringades på stuteriet där platschefen tillika veterinären Johan Hellander tog emot. Han berättade lite om stuteriets historia, verksamheten och framförallt, var vi kunde hitta vår gamle världsstjärna Maharajah!

Hellander berättade också med stolthet om att "Marre" nu åter var fullbokad. Det vill säga att hingsten nu har nått maxantalet bokningar av ston i Sverige, 150 stycken!
Dessutom är intresset väldigt stort från utländska stoägare så han kommer att betäcka ett stort antal ston även i andra länder. Med dagens teknik är det möjligt utan att flytta på hingsten då det går att frysa sperma och skicka till olika länder är det möjligt. Den aktuella hingstens sperma måste dock ha en bra kvaliteé så att den tål fryshanteringen och det har "Marre".

Vi fick tillfälle att gulla med många söta föl och ett som var alldeles nyfött. Det knappa dygnet gamla hingstfölet efter Zola Boko och In The Shell var alldeles bedårande, kanske en blivande stjärna?

Hellander tog emot på Menhammar. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Hellander tog emot på Menhammar. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Hall of Fame med kaffe, tårta och prisutdelning

Eftermiddagen avslutades med kaffe och tårta i Menhammars Hall of Fame. Här finns bland annat flera hundra fantastiska bilder på hästar uppfödda på stuteriet. Väldigt många av dem är hästar som ägts och tävlat för vårt stall så det känns lite som om det också är Travkompaniets Hall of Fame.

Dagen avslutades med prisutdelningen i vår traditionella tipstävling. Tio frågor där undertecknad verkligen hade ansträngt sig att hitta frågor som inte var så lätta att googla fram svaren.

För andra året i rad var det Gunilla Larsson som tog hem tävlingen. Hon hade nio rätt men, hade ändrat på den tionde från rätt svar till ett felaktigt.
Dessutom hade hon rätt på utstlagsfrågan och prickade precis det antal segrar som Travkompaniets hästar har vunnit, 365 st!
Priset bestod i ett vacket smidesarbete som Ytterstas hovslagare, Fabien Husser, har skapat som vi döpte till "Kärleken till hästen".
Dessutom fick Gunilla ett presentkort till restaurangerna på Solvalla.

Nio rätt hade också tvåan, Micke Hilmersson i tävlingen men föll på utslagsfrågan.
Efter dessa två placerade sig; Ingemar Frid, Mikael Sjövald och Thomas Åkerberg.

Vi gratulerar samtliga pristagare!

Vi tackar alla er som deltog och alla ni som var med och hjälpte till, ingen nämd, ingen glömd, tack tack!

Kaffe och tårta serverades i Menhammars Hall of Fame. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Kaffe och tårta serverades i Menhammars Hall of Fame. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »