Världsrekord i Montéeliten

| 2018-05-28 07:05

Montéeliten reds som ett av de tidiga loppen under elitloppssöndagen.
En fartfest där franska stoet Be Mine de Houelle och Marie Bacsich krossade sina motståndare på nytt värdsrekord över kort distans.

Be Mine de Houelle och Marie Bacsich vann Montéeliten i överlägsen stil. Foto: Lars Jakobsson TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Be Mine de Houelle och Marie Bacsich vann Montéeliten i överlägsen stil. Foto: Lars Jakobsson TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Sjuåriga stoet Be Mine de Houelle trivs på Solvalla – eller kanske främst då över korta distanser.
Stoet segrade i Montéeliten för två år sedan och har varit segerlös sedan dess då hon främst tävlat över längre distanser hemma i Frankrike.
I fjol satsade Marie Bacsich för tufft på Solvalla och Be Mine de Houelle kroknade. Upplägget var offensivt även i årets upplaga och Be Mine de Houelle var helt överlägsen i loppet efter att ha brakat till ledningen från ett åttondespår bakom bilen.
Marie Bacsich gav full gas från start och kom upp till passeringen 500 meter på hiskeliga 1.06,3 och första 1000 klockades till 1.08,5.
Be Mine de Houelle var hela tiden i stor ledning och såg ut att ha krafter kvar i mål på nya världsrekordet 1.09,8 över 1640 meter, autostart.
- Allt kan ju hända men hon var stark i dag och jag kände tidigt att hon skulle orka till mål, sa ryttarinnan Marie Bacsich om hästen som tränas av Franck Leblanc.
Tvåa slutade Olympic Kronos och trea Star Advisor Joli.

”Borde stanna  i Sverige”
Det här var stoets blott sjunde seger i 75:e starten i karriären.
Stefan Hultman expert i ATG Live hoppas få se mer av Be Mine de Houelle i Sverige.
- Jag tror att det är för långa distanser hästen tävlar över i Frankrike. Hon borde få stanna i Sverige och testa kortare lopp.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »