V86: Charrua Forlan kvällens sportsliga höjdpunkt

| 2018-08-16 09:08

Ett tungt lopp utvändigt ledaren i högt tempo bekom inte Charrua Forlan.
Hans-Owe Sundbergs elithäst bjöd på V86-kvällens sportsliga höjdpunkt i Eskilstuna.
- Han har blivit ännu bättre i år och det är jätteroligt, sa Solvallatränaren om sin åttaårige hederstravare.

Charrua Forlan gjorde en femstjärnig prestation när han krossade motståndet den tunga vägen. Foto av Martin Langels/ALN

Charrua Forlan gjorde en femstjärnig prestation när han krossade motståndet den tunga vägen. Foto av Martin Langels/ALN

Kevin Oscarsson följde pappa Jims order att ge Explosive de Vie en riktig urblåsare i ledningen men 1.07,7 första 500 meterna och 1.10,6 på varvet blev för tufft även om hästen höll starkt till fjärdeplatsen. För Charrua Forlan var emellertid inte tempot för hårt. Han gjorde en högklassig prestation när han det tuffa upplägget till trots avgjorde till mycket enkel seger på 1.10,7 över 1 640 meter med autostart.
- Han avgjorde hur lätt som helst och det var starkt gjort. Jag vet ju att den här hästen tycker om när det är lite tempo och när han kände i sista sväng att den andra var lite slak la han bara i en växel till, sa Hans-Owe Sundberg om sin utpräglade tävlingshäst.
- Han trivs verkligen när han får tävla. Hemma är han inte så här. Där är han lite bekväm och kan få stryk av vilken häst som helst.

SM-titeln till Linda Sedström
Linda Sedström kan nu trycka Svensk Mästare på visitkortet. Detta efter att ha gett pappa Johan Sedströms Final Dream ett perfekt lopp i rygg på ledaren i Dam-SM och sedan hon hittat loss i utgång av slutkurvan måttat in en säker spurtseger.
- Det är helt fantastisk och att jag får göra det ihop med den här hästen är så oerhört roligt. Jag är så lycklig just nu! sa Örebrolärlingen och fortsatte:
- Den här hästen har tagit mig till de större segrarna, vi har bland annat vunnit V86 ihop, och han har varit i stallet till och från sedan han var ett år. Så det klart att det känns lite extra när man har en sådan relation till honom.

”Påminner otroligt mycket om Hilda”
Robert Bergh har länge haft höga tankar om Aperfectdream och nu har det börjat lossna för fyraåringen. Den här kvällen utklassade han motståndet från ledningen på fina 1.13,6 över 2 140 meter.
- Det var otroligt skönt som han kändes i dag. Nu är det inte mycket kvar innan det är perfekt. Det har varit småstruligt med honom men vi har jobbat mycket med det kroppsliga och lite med balansen och jag tror att han gillar det nya livet med backträning. Det hade jag i Sundsvall och nu har vi det i Göteborg också. Det tillför mycket till min verksamhet, sa Robert Bergh.
Åbytränaren presenterade också ett vältrimmat nyförvärv efter sin forna stjärna Hilda Zonett. Med två varv till mål sände han fram Alfred Zonett som första häst i andraspår och sedan ledaren mosats i slutkurvan höll treåringen säkert undan till slut.
- Han påminner otroligt mycket om Hilda faktiskt. Fullt fokus när bilen började rulla och sedan fick jag mer och mer i tömmarna ju längre vi körde, sa Bergh.

Halv miljon för åtta rätt
Jörgen Westholm tog hem ett försök i diamantstoet med egentränade Undazzled Eyes och i bronsdivisionens försök gick segern till Admir Zukanovic-tränade Great King Wine (Stefan Söderkvist). Övriga V86-lopp vanns av Fredrik Tengstad-tränade Radagast och Anna-Karin Rundqvists Thelma de Glatigne och i sulkyn bakom båda satt Oskar J Andersson.
På V86-spelet betalade åtta rätt 552 522 kronor, sju rätt 1 703 kronor och sex rätt 153 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »