Båths ultratalang förbi miljonen

| 2018-09-14 08:42

Ett litet men naggande gott fyraåringslopp kördes i Örebro på torsdagen och vann gjorde kullens kanske kapablaste häst, Very Kronos.

Very Kronos höll ordning på benen och passerade miljonen insprunget när han på torsdagen vann i Örebro. Foto av Micke Gustafsson/TR Bild

Very Kronos höll ordning på benen och passerade miljonen insprunget när han på torsdagen vann i Örebro. Foto av Micke Gustafsson/TR Bild

Very Kronos har visat skyhög kapacitet men också varit bångstyrig och galopperat bort sig flera gånger och vid precis fel tillfällen. I fjol tillhörde han favoriterna i finalen av Svensk Travkriterium men där straffade han ut sig och när han nu äntrade banan kom han närmast från startgalopp i uttagningen till Svenskt Travderby. Men i Örebro höll den Svante Båth-tränade hingsten ordning på benen och sedan Erik Adielsson kört till ledningen anförde Very Kronos det sex hästar stora fältet hela vägen in i mål.
- Det är en udda fågel det här. Jag kan inte svara på varför han skötte sig i dag och inte senast. Det är nästan omöjligt att säga vilken sida han har vaknat på innan det blir allvar. Men han är en ultratalang, inget snack om det, sa segerkusken.
Very Kronos har nu vunnit 11 av 16 starter och med segerchecken på 100 000 kronor passerade hans vinstkonto en miljon kronor. Super War Horse sköt till starkt efter sen lucka från ledarryggen och tredjeplatsen tog Hotshot Luca som fick trava slutrundan som första häst i andraspår.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »