Inför V65 (tisdag): Några förmodat överlägsna i kriterie- och oakskvalen

| 2018-09-18 08:54

Några har placerats utanför det stora streckspelet på grund av förmodad överlägsenhet.
Andra topphästar strider inom ramen för V65.
På tisdagen är det dukat med tolv uttagningslopp till Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks på Solvalla.

Timo Nurmos Villiam i segerdefilering efter fjolårets upplaga av Svenskt Travkriterium. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild  Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Timo Nurmos Villiam i segerdefilering efter fjolårets upplaga av Svenskt Travkriterium. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Candy la Marc skrällvann oaks och Villiam infriade förväntningarna med råge i kriteriet i fjol.
På tisdagen avgörs det vilka treåringar som tar plats i årets finaler av de klassiska unghästloppen som i år avgörs söndagen 30 september.
180 hästar hade chansen och 144 av dem fick en plats i försöken på Solvalla.
Jägersrotränaren Helena Burmans segerstaplare A Sweet Dance är förhandsfavoriten bland stona. Faktum är att hästen förmodas vara en så pass klar vinnare att Solvalla inte vill ha henne spelbar på V65.
Svante Båths Attraversiamo och Jerry Riordans Betting Gangster är andra som förpassas till ramloppen på grund av förmodad överlägsenhet.
Solvallas sportchef Anders Malmrot:
- Det är fantastiska hästar alla tre. A Sweet Dance är jag barnsligt förtjust i. Som hon rör sig den hästen! Hon har alla kvaliteter ett riktigt toppsto ska ha. Attraversiamo har hela tiden visat hur bra han är. Den är mera komplicerad och svårkörd än A Sweet Dance kanske men har ju skyhög kapacitet. Jag tycker att det är en väldigt bra treåringskull i år.
Tolv lopp med kval där de två bästa i vardera lopp kvalificerar sig för en finalplats söndagen 30 september.
Hårda bud som vanligt…
- Det är jättebra sport rakt över förstås en sådan här kväll. Det som kittlar mest är V65-6 där flera av hästarna kan vara slutsegraren i finalen. Främst är det väl mötet mellan Conrad Lugauers Campo Bahia och Robert Berghs Alfred Zonett som drar. Danilo Brick och Alone utmanar. Vilket jätterace det blev, och bara två till final alltså, säger Anders Malmrot

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »