V86: Lugauer i ett härligt flyt

| 2018-09-20 09:15

Med två nästan identiska styrningar bärgades en dubbelseger på V86.
Med två fyraåriga fuxar.
Conrad Lugauer basar över ett av landets mest formstarka stall och gjorde processen kort med konkurrenterna med överlägsna spetssegrar hemma på Jägersro på onsdagen med talangfulla duon NoLimitJimMit och Norton Commander.

V-tecken efter dubbeln på V86. Conrad Lugauer var kvällens man på Jägersro. Mikael Rosenqvist, TR Bild Foto av Mikael Rosenqvist, TR Bild

V-tecken efter dubbeln på V86. Conrad Lugauer var kvällens man på Jägersro. Mikael Rosenqvist, TR Bild Foto av Mikael Rosenqvist, TR Bild

Solvalla delade onsdagens V86-omgång med Jägersro.
Medan huvudstadsbanan bidrog med raffel och överraskande vinnare, stod travbanan i Malmö för den bästa sporten.
Conrad Lugauer var kvällens man med två segrar på V86-spelet.
Tysken får ses som förhandsfavorit i kriteriet nästa helg med Campo Bahia efter tisdagens kvalrunda.
På onsdagen klev stallet över sex miljoner intjänat under året och med en segerprocent som nuddar 30-strecket är självförtroendet på topp.
Faktum är att Lugauer lite grand pratade sin första vinnare NoLimitJimMit till knapp favorit på V86-spelet med optimistiska tongångar under onsdagen och även såg till att leverera.
NoLimitJimMit kördes till ledningen efter 500 meter. Väl där släpptes ingen över bron och segermarginalen för den käcke fuxen skrevs till nio längder.
1.11,4 var ett nytt rekord för hästen – en kapning av det förra med två sekunder.
- Han kändes bra och stark hela vägen och var mycket bra. Att jag var så optimistisk? Jag tror att jag har rätt bra känsla för hur mina hästar mår, sa Lugauer med ett leende.

Norton kvällens största favorit
Med Norton Commander blev det ett nästan identiskt scenario. Spets efter en bit för att sedan lämna i den sista kurvan. Fuxen var drömfin i åttonde segern i tolfte starten.
1.11,0 över 1640 meter, auto löd segertiden på Jägersros mycket snabba bana.
- Helt fantastiskt, det är en fröjd att jobba med sådana här hästar, sa Lugauer som närmast har ett lärlingslopp på Solvalla V75 nästa lördag i sikte med Norton Commander.

Sobel Conway miljonär
Peter Untersteiner hade jättelångt fram i den sista kurvan med Sobel Conway i Hästägarekannan på Jägersro. Det blev säkert ändå och segern bärgades med en dryg längd i hästens första start sedan i juli. 70 000 kronor i förstapris och femåringen klev över miljonen.
Jerry Riordans Tropicana Ås var jättefin över 2640 meter. Stefan Söderkvist profiterade på ett högt tempo i täten och lyfte enkelt in det fyraåriga stoet till slut.

Miljonutdelning med skrällar på Solvalla
Utdelningen på åtta rätt flög upp i 1,8 miljoner kronor, med de tyngsta skrällarna på Solvalla.
Favoriterna gjorde bort sig med galopper i treåringsloppet. Ett faktum som utnyttjades direkt av Erik Adielsson som körde till och övertog ledningen med Kent's Laddie i en 1.11-öppning och fick ta det lugnare sedan. Stig H Johansson tränar hästen som tog tredje segern i åttonde starten.
Erik Adielsson satt också bakom omgångens stora skräll Tourzo i det andra treåringsloppet på kupongen. Maria Andreasson, amatör med licens på Åby, tränar hästen som endast var streckad på tre procent.
Storfavoriten Kasper Trot uppträdde märkligt. Erik Adielsson bärgade segern från ledarens rygg.
Veijo Heiskanen hade två hästar med sig från Åby och satte dit båda. Heiskanen var andre kupongrensare ut på Solvalla då han ledde runt om med fyraåriga stoet Yaganashi från det egna stallet. En överraskning spelad på fyra procent.
Tillsammans med Love No Limit kuppade sig Heiskanen till ledningen 800 meter från mål i en satsning som höll.
22,6 miljoner kronor blev utdelningen förra onsdagen till en ensam vinnare. Även den här onsdagen var V86 ett miljonspel. Tre system hittade alla vinnarna och utdelningen för åtta rätt blev hela 1 876 226 kronor, 6290 kronor för sju rätt och 304 kronor för sex rätt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »