Maharajah, första svenskfödda Elithingst!

| 2018-12-06 14:02

Som första svenskfödda hingst, tillsammans med Raja Mirchi, har Maharajah fått högsta betyg i aveln, Elithingst för utomordentlig förärvning.

Maharajah, en stolt Elithingst! Foto; A.Lindblom

Maharajah, en stolt Elithingst! Foto; A.Lindblom

Maharajah har visat sig vara samma undantagshäst i aveln som han var på tävlingsbanan. Till sina avkommor nedärver han mycket av sin helt grymma inställning på tävlingsbanorna och, sitt helt underbara psyke.

Trots att hans äldsta avkommor endast är 5 år gamla, har han redan 10 svenskfödda, samt en norskfödd avkomma som blivit miljonärer!

För ett par veckor sedan gjorde avelsnämnden en bedömning på Maharajahs avkommor och idag kom resultatet, Elithingst!

På Travkompaniet är vi väldigt stolta och glada över att Maharajah har fått den chans i aveln som han var värd och, han tog chansen!

Vi bugar, bockar och gratulerar superpappan, Maharajah!

Så här löd avelsnämndens beslut;

" Värdeomdöme Elit, hingstens förärvning är utomordentligt god.
Maharajah har lämnat tio miljonärer (fem ston), varav två har segrat i Grupp I-lopp. Hingstens avkommoer har en hög startprocent (74 totalt och 64 för treåringarna), samt en mycket hög medel-, medianprissumma och intjänat per start för de startande avkommorna. Maharajah har en jämn förärvning mellan hingstar och ston."

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »