Timo Nurmos: "Helt enligt planen med Readly Express"

| 2019-01-15 14:03

Readly Express blev femma i Prix de Belgique.
Timo Nurmos var fullt nöjd med det sista genrepet inför världens tuffaste travlopp om två veckor.
- Det var precis enligt planen. Det var meningen att köra snällt och han blåste ingenting efter loppet, säger Nurmos.

Foto av: Lars Jakobsson, TR Bild

Foto av: Lars Jakobsson, TR Bild

Solvalla-tränaren är kvar i Frankrike när intervjuen görs måndag eftermiddag. Han har precis satt sig i bilen i Normandie för vidare färd till Paris och flyget hem till Sverige på kvällen. Med sig har han sin veterinär Nicolas Dimitri och de har varit ute hos Readly Express på Björn Goops filial i Mortree i Normandie. Under söndagen blev stjärnhästen femma i Prix de Belgique för Björn Goop. Det var sista genrepet inför det stora slaget på Vincennes om två veckor då Readly Express ska försöka försvara fjolårssegern i Prix d’Amerique.
- Allt gick precis enligt planerna i loppet. Han gick med skor och det var meningen att köra snällt. Det var lågt tempo och han satt sist och fick sedan gå med ute i tredje- och fjärdespår runt sista kurvan. Björn körde ingenting med honom över upploppet och hästen var inte trött i mål. Han blåste ingenting efteråt, säger Timo Nurmos.
- Björn ringde i går kväll och hade kollat om på loppet igen och var nöjd. Jag var också nöjd. Det var flera omstarter och hästen fick ytterligare lite rutin på det och han fick lite mer snabbhet i benen eftersom han bara hade styrketränat inför senaste starten. Nu hoppas och tror jag att han ska vara på topp om två veckor och då blir det barfota runt om.

”Pigg och glad dagen efter”

Vad har ni gjort under måndagen hos Readly Express?
- Vi har bytt skor på honom och jag skodde honom från tävlingsskor till träningsskor. Han hade fina hovar när jag bytte skorna och jag åker ner på fredag igen för att köra nästa snabbjobb med hästen. Han var jättepigg och glad i dag och har tagit loppet på rätt sätt.
Vem eller vilka tycker du är värsta motståndarna i Prix d’Amerique?
- Bold Eagle är värst emot och sedan Belina Josselyn och Propulsion. Kanske Bird Parker att han kan vara med när det nu är lite mjukare bana och inte går lika fort som tidigare. Han är mer stark än snabb och Vincennes bana är mjukare i år och mer skonsam än tidigare. Men samtidigt är den inte lika snabb som förra året. Prix de Belgique vanns på en 1.13-tid men Prix d’Amerique kommer säkert att gå två sekunder snabbare, säger Timo Nurmos.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »