Inför V75: Zenit Brick dominerar på hemmaplan

| 2019-01-15 14:17

Readly Express är i Frankrike för att försvara fjolårssegern i Prix d’Amerique.
Samtidigt dominerar en annan av Timo Nurmos stjärnor på hemmaplan.
I lördagens V75-omgång blir Zenit Brick storfavorit efter den imponerande insatsen senast.
- Vi har flera bra chanser på V75 men Zenit Brick är bästa chansen, säger Nurmos

Foto av David Schreiner, TR Bild

Foto av David Schreiner, TR Bild

Solvalla-tränaren har inte bara Readly Express i sitt 140 hästar stora stall. En av stallets bästa är Zenit Brick som närmar sig fem miljoner kronor i insprungna pengar. Stjärnhästen har tagit flera imponerande segrar i Gulddivisionen och senast såg han dunderfin ut när han vann lekande lätt till synes okörd.
- Han såg otroligt fin ut och vann med mycket krafter kvar. Det var nog ett av de enklare lopp som hästen har vunnit, säger Timo Nurmos.
På lördag väntar en högintressant tävlingsdag på Solvalla. Timo Nurmos har laddat rejält på hemmaplan och selar ut sju hästar på V75.
Om vi börjar med Gulddivisionen så blir Zenit Brick storfavorit efter sina övertygande insatser i vinter. Han har ett perfekt läge med spår två bakom bilen, körs av Mika Forss, och frågan är hur långt efter han är den yppersta eliten nu.
- Zenit Brick (V75-3) är inte alls långt efter de bästa i eliten. Han slog exempelvis Propulsion tidigare i vinter och fick då ett jättetufft lopp med tredjespår första sjuhundra metrarna innan han kom fram i dödens. Han var tvåa efter Nadal Broline då som vann från ledningen och gjorde en heroisk insats, säger Timo Nurmos.

”Nytt huvudlag – ansiktsmask med skygglappar”
- Han har ofta haft dåliga startspår och fått väldigt tuffa lopp. Nu fick han äntligen ett bra läge och det är kul för hästen. Han har gått med helstängt huvudlag tidigare och det här var första gången han gick med ett nytt huvudlag, en ansiktsmask med skygglappar på. De sitter närmare ögonen och ger lite mer effekt än ett helstängt huvudlag. Sedan sitter det stabilt när det är en mask eller huva på ansiktet också.
- Jag har haft lite olika modeller tidigare men just det här huvudlaget köpte jag i Lexington. Det är inte omöjligt att det blir samma huvudlag igen, men det är för tidigt på veckan än så länge för att säga säkert, säger Nurmos.

”Vann trots punktering senast”

Vad säger du om dina övriga V75-hästar?
- Sebastian Journey (V75-1)
har gjort tre lopp efter vila och är mycket fint i ordning. Han har fått mer självförtroende och börjat slappna av mer i loppen. Senast fick han aldrig chansen och det var synd för han hade gott om krafter kvar i mål. Nu är det lång distans och jag tror inte att det är några problem. Han är väldigt snabb ut och jag vill att kusken kör i spets.
- Dallas Brick (V75-2) är en lillebror till Zenit Brick och han har utvecklats bra den senaste tiden. Senast vann han trots att han gick med punktering hela loppet efter att ha blivit påkörd i starten. Det var mycket bra gjort att kunna vinna ändå. Spår tre är perfekt och han öppnar bra. Kusken måste testa lite för ledningen.
- El Fitzgerald (V75-4) är ny stallet och gör första starten för oss. Hon var fyra i V75-finalerna senast och kom till oss samma dag. Vi har inte haft henne så länge men jag tycker att det är en fin märr som är stor och rejäl. Tillägg är alltid tillägg och det gäller att hitta position. Fjärdespåret är inte optimalt när hon är så stor, men hästen känns inte osäker i alla fall. Hon känns stark i träningen och har framtiden för sig.

”Han kommer att vinna när som helst”
- Victory Topline (V75-5)
är väldigt fint i ordning och det var synd på galoppen senast. Han har långa steg och snubblade till när kusken lade pisken på honom och laddade i starten. Han blev rädd helt enkelt för han har aldrig galopperat tidigare, varken i lopp eller i träning. Han gjorde en bra upphämtning och travade fint, det var inga problem. Hästen hade tränat mycket bra innan dess och vi provar igen. Nu är det bakspår och han får smyga med men har vunnit från alla positioner. Det är en av våra bättre chanser.
- Erik Sting (V75-6) spurtade otroligt vasst senast. Han satt sist in på upploppet men flög fram och hästen är väldigt fint i ordning. Han kommer att vinna när som helst men har ofta dåliga startspår och otur i loppen. Det blir inte lätt från spår elva men lite plus i alla fall att det är lång distans. Han gick med samma huvudlag som Zenit Brick senast, en ansiktsmask med skygglappar och det är inte omöjligt att det blir samma igen.
- Hawk Cliff (V75-7) blev det helt fel för senast. Han blev hängande i tredjespår fram till dödens och galopperade till slut. Vi får bara glömma det loppet. Hästen är annars i mycket bra form och har gjort bra lopp i V75 en längre tid. Nu har han bästa spåret på länge och är snabb ut, säger Timo Nurmos.
Vem är bästa chansen på V75?
- Vi har flera bra chanser men Zenit Brick är den bästa.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »