Inför V86: Villes förvandlingsnummer maxas inför finalen

| 2019-03-20 10:41

Budets Lasse har gjort succé hos Ville Karhulahti och sprungit in 435 000 kronor på åtta starter. 
Det har blivit två V75-segrar och inför finalerna vankas spännande balans- och utrustningsändringar när han startar i V86 på Solvalla. 
- Nu blir det barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Han är en av de som kan vinna, säger Ville Karhulahti.

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Solvalla-tränaren drog igång som proffs den 1 augusti i fjol efter att ha varit försteman hos Stig H Johansson i flera år. Han har sakta men säkert byggt upp sitt stall som i dag består av 34 hästar på Julmyra i Heby. Då merparten har varit unghästar har Budets Lasse varit en av få starthästar. Han tränades tidigare av Svend Dyhrberg i Halmstad men kom till Karhulahti efter att denne köpt hästen i augusti i fjol. Budets Lasse har tagit fyra segrar på åtta starter varav två av dem i V75. Han var även tvåa i finalen annandag jul och har sprungit in 435 000 kronor sedan han började starta i sin nya regi i oktober i fjol. Snacka om förvandlingsnummer och en fin reklampelare för den färske proffstränaren.
- Han har verkligen gått jättebra. Hästen var ute på annons men eftersom jag körde honom som treåring så ringde ägarna upp mig och frågade om jag ville köpa honom. Sedan sålde jag vidare till några killar och har bara kvar en liten del själv. Jag sa till grabbarna att det här kan vara en häst som kan vinna på Solvalla. Det blev lite bättre än så, säger Ville Karhulahti med ett skratt.
- Det är en okomplicerad häst som är lättplacerad, startsnabb och travsäker. Han har utvecklats hela tiden och tjänat snabba pengar men det känns som att han bara fortsätter att utvecklas. Det är kul för ägarna och roligt för mig också då jag inte haft så många starthästar tidigare.

”Känns rappare - kommer vara ännu bättre nu”
I senaste starten vann Budets Lasse i V75 på Bergsåker efter ledning hela vägen. Gången innan dess satt han fast med krafter kvar i V75 på Solvalla. Nu är det dags för en ny start och det sker i den andra V86-avdelningen. Budets Lasse har spår nio över distansen 2640 meter och det här blir en genomkörare inför V75-finalerna om tio dagar.
- Budets Lasse (V86-2) var bra senast även om han var lite småtrög. Han hade inte startat på en månad så det kanske var därför. Nu är det återigen en månad mellan starterna men jag tror att han ska vara ännu bättre än senast. Hästen känns nämligen lite rappare i jobben och är mer på tårna än tidigare, säger Ville Karhulahti.
- Jag är nöjd att det blev så lite anmält eftersom det är en Spårtrappa. Han kunde ha fått spår 13, 14 eller 15 istället. Nu blev det bara nio hästar så det är perfekt. Han måste ha chans igen och jag tycker att han är en av de som kan vinna.
Vad blir det för ändringar i balans och utrustning?
- Nu blir det barfota runt om, och så har han inte gått sedan han vann på Solvalla i november på 1.14,9. Som han kändes då är det bästa jag har känt hästen. Vi kommer även att värma honom med helstängt huvudlag och i jänkarvagn. Funkar det bra blir det så i loppet. 
- Det är final om tio dagar men jag vill testa det redan nu och vill att hästen ska få en rejäl genomkörare vilket han kommer att svara bra på till finalen.

Intressant nyförvärv

Du har ytterligare en häst till start på V86, Editor i den sjätte avdelningen, som gör första starten i din regi. Chanserna där?
- Editor (V86-6) 
har jag inte haft så länge och han kom i ett fint skick till mig. Vi har bara tränat på och startar nu så får vi se var han står någonstans. Jag har sett honom tävla och det är en stark och rejäl häst och han har skött träningen bra. Det är en trevlig häst som har gått bra tidigare men han är lite svårbedömd så här i första starten för mig. Han möter en riktigt bra häst i Minnestads El Paso men lite platchans tycker jag att han ska ha. Han har inte tillräckligt med hovar för barfota och därför blir det skor runt om. Han ska gå med norskt huvudlag, men det har gjort flera gånger tidigare.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »