Ytterligare två hästar finalklara

| 2019-04-16 09:28

Hemmahästen Muscle Hustle och finske stjärnskottet Atupem är klara för Olympiatravets final.

Finske Atupem är klar för start i Olympiatravets final på Åby 27 april. Foto av TR Bild

Finske Atupem är klar för start i Olympiatravets final på Åby 27 april. Foto av TR Bild

Muscle Hustle föll med flaggan i topp som tvåa bakom Propulsion i lördagens delfinal i Olympiatravet och den insatsen räckte för att Åbytravet skulle ge den Robert Bergh-tränade hästen en biljett till finalen 27 april.
-Muscle Hustle gjorde ett topplopp i lördags och jag vet att Robert har varit nöjd med hästen under vintern och haft Olympiatravet som ett delmål för honom under året. Han har tidigare visat sig duga fint i Åby Stora Pris och det är extra kul med en hemmahäst i årets upplaga av Olympiatravet, säger Åbytravets sportchef Jon W Pedersen i ett pressmeddelande.

Imponerande spurt gav inbjudan
Även Antero Tupamäki-tränade Atupem har fått en inbjudan till finalen, där 1,5 miljoner kronor väntar på vinnaren. Den finske sexåringen är obesegrad i år efter fem starter och i lördags presenterade han sig för den breda publiken när han spurtade hem Seinäjoki Race.
- Hästen utvecklas starkt och är faktiskt obesegrad i år. Hans avslutning i lördags imponerade på mig och det var ett enkel val att bjuda in honom efter det, säger Jon W Pedersen.
Två platser återstår att fylla i Olympiatravets final. Klara för start är Atupem, Bahia Quesnot, Cokstile, Cyber Lane, Day Or Night In, Milligan’s School, Muscle Hustle och Propulsion.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »