Upp till bevis för Goop och Bold Eagle

| 2019-04-18 09:00

Björn Goop och Bold Eagle drog femtespår bakom bilen i lördagens Prix de l’Atlantique på Enghien. 
Det blir första gången som duon strålar samman i lopp.

Efter att ha utvärderat plattmatchen i Grand Criterium de Vitesse i mars bestämde sig ägaren Pierre Pilarski att byta kusk på sin stjärnhäst.
Önskemålet var att Bold Eagle skulle göra comeback i Prix de l’Atlantique med Björn Goop i sulkyn.
- Vi måste få veta om Bold Eagle fortfarande vill springa och för att göra det måste vi ändra hans rutiner, det gäller all typ av träning och återhämtning, samt hur han körs i loppen. Det här är inget straff mot Franck Nivard som vunnit så mycket med hästen, berättade Pilarski för Kanal 75 i slutet av mars.
Varför väljer ni Björn Goop?
- Därför att han är en kusk på allra högsta nivå. Han känner min häst väl efter att ha tävlat mot honom så många gånger. Dessutom är han en gentleman och ett fullblodsproffs, både i med- och motgång.
På lördag ser det ut att bli verklighet när Sveriges segerrikaste kusk ska sitta upp bakom Frankrikes största fixstjärna.
Men duon är inte helt obekanta med varandra. Goop var uppsatt som kusk på Bold Eagle i Prix de Bretagne på Vincennes 2017, men fick bara värma hästen som visade sig ha problem med en hov och ströks ur loppet.

Vunnit två år i rad
Bold Eagle har segrat i de två senaste upplagorna av Prix de l’Atlantique och är obesegrad på Paris andra travbana Enghien. 
Petade Franck Nivard, som kommer med fyra raka segrar i loppet, får i år köra stoet Tessy d’Ete.
Många franska hästar har genom åren tagit vägen via i Prix de l’Atlantique till Elitloppet och med i årets fält finns redan elitloppsklare Dijon samt fjolårets deltagare Uza Josselyn – hästen som enligt positioneringssystemet avslutade snabbast av samtliga hästar under hela elitloppssöndagen, men ändå missade finalen.

Startlista 
Prix de l’Atlantique
2 150 meter autostart

1 Uza Josselyn – Gabriele Gelormini
2 Billie de Montfort – Eric Raffin
3 Valko Jenilat – Francois Lagadeuc
4 Traders – Yoann Lebourgeois
5 Bold Eagle – Björn Goop
6 Dijon – Romain Derieux
7 Carat Williams – David Thomain
8 Tony Gio – Christophe Martens
9 Tessy d’Ete – Franck Nivard
10 Titty Jepson – Alexandre Abrivard
11 Cash Gamble – Jean Philippe Monclin
12 Looking Superb – Jean Michel Bazire
Förstapris: cirka 750 000 kronor

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »