V86: Svenskt stål bet i fint fyraåringslopp

| 2019-04-18 09:15

Fyra färska hyperintressanta USA-importer på startlinjen. 
Plus en svensk slitare som vunnit ett lopp på 22 starter. 
Flight Dynamics satte sina blåblodiga kullkamrater på plats i onsdagens fyraåringslopp på Solvalla.

Flight Dynamics och Per Lennartsson. Foto av TR Bild

Flight Dynamics och Per Lennartsson. Foto av TR Bild

Europadebutanterna Im Your Captain, Zephyr Kronos, Samo Different Day och andra gången på svensk mark travande favoriten Night Rhythm stal rubrikerna på förhand.
Men när onsdagens fina fyraåringslopp på Solvalla gick iväg blev det blågult i topp sedan Per Lennartsson serverat Flight Dynamics en snygg smygare bland galopperande konkurrenter och ordnat hästens andra seger i karriären.
- Det var en del osynade hästar med i dag som vi inte ha en aning om. Vi kom igenom bra, sedan gick det väldigt fort hela vägen och han fick jobba stenhårt för att komma ikapp. Men han har ett fantastiskt huvud, berömde Lennartsson om hästen som slutade tvåa i fjolårets långa E3-final och nått samma placering ytterligare sex gånger i karriären.
Karriärens enda seger hade nio månader på nacken, men dubblades nu i en prydlig tränartrippel för Stefan Melander sedan Manuzio Hanover och Im Your Captain slutat närmast bakom.

Finsk storvinst
Att två av omgångens största favoriter gjorde sitt i Can Lane och Marvelous hindrade inte utdelningen från att snudda vid sjusiffrigt. 
Fem miljonvinster delades ut varav den största gick till Finland och ett litet system med fyra spikar som belönades med 1 961 004 kronor. 
Huvudanledningen till det var Made In Sweden, tränad av Kalmaramatören Evelina Johansson, som gick en rejäl långspurt för Kim Eriksson och sopade bort 94 procent av alla kvarvarande system.
Amatörtränad glädje kom även efter första avdelningen då Kristian Lindberg styrt DolorosaAm till spurtseger.
- Det var bara att åka med. Tränaren har gjort ett jättebra jobb, kommenterade Lindberg innan den nämnda fick utveckla:
- Jag fick hästen när han var skadad, av Kristian, och tycker att han ska få köra. Vi har ett bra samarbete. Men idag var hästen bättre än jag vågat tro, förklarade segertränaren Elina Jernberg.

Italiensk uppvisning
En annan överraskning var forne snackhästen Pane Vino som var satt i utmärkt skick av sin nye tränare Marcus Lindgren. Christoffer Eriksson skötte tömmarna i en snygg spurtseger före en tapper Panther Face.
Peter Untersteiner hade som så ofta hästar på båda banorna och valde själv Åby varpå han fick se Erik Adielsson välja en liknande avvaktande segertaktik bakom Ilona Håleryd
Men även om omgången gick i blågula tecken så kom kvällens sportliga höjdpunkt från Italien.
Stoet Ultimaluna Grif och kusken Federico Esposito presenterade sig för den svenska publiken genom att dundra runt sina konkurrenter på strålande 1.11,6/2 140 meter. Tyvärr avstod Esposito från att besöka vinnarcirkeln efteråt varvid Solvallabesökarna inte fick någon möjlighet att lära känna ekipaget närmare.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »