Ringostarr Treb vann på 1.10,3 i comebacken

| 2019-04-23 09:18

Ringostarr Treb imponerade stort när han gjorde comeback i Halmstad under måndagen. 
Fjolårets vinnare av Olympiatravet och Elitloppet segrade direkt på tiden 1.10,3 över 1640 meter. 
- Hästen visade att han är en champion, sa segerkusken Wilhelm Paal.

Foto av Malin Albinsson TR Bild

Foto av Malin Albinsson TR Bild

Ringostarr Treb hade inte tävlat på ett halvår när han nu gjorde årsdebut. Han har bara gjort två starter efter segern i Elitloppet i fjol och senaste starten var i VM-loppet i Yonkers i USA i oktober där det blev galopp. Hästen har haft problem med framförallt en kota och har även varit avelshingst i Italien där han betjänat 70 ston.
Men nu var världsstjärnan tillbaka med besked.
I ett sprinterlopp i Halmstad (Yngve Larssons Memorial) gjorde han en comeback som heter duga. Han öppnade blixtsnabbt och överflygade Racing Mange kort efter start och tog ledningen. Första halvvarvet travades efter 1.08,5 men då gick det betydligt fortare första tvåhundra metrarna. Inne på upploppet fick Racing Mange luckan från rygg på ledaren men kunde aldrig utmana på allvar. Ringostarr Treb vann säkert för Wilhelm Paal och den Jerry Riordan-tränade stjärnan segrade på tiden 1.10,3 över 1640 meter med bilstart. Tiden var nytt banrekord för äldre utländska hingstar och valacker. Det var Ringostarr Trebs seger nummer 31 i karriären och han har nu sprungit in drygt 13,4 miljoner kronor.
- Han kändes bra och jag ryckte inte tussarna på honom. Hästen visade att han är en champion och håller hög klass. Det var inte meningen att köra för ledningen men han öppnade så fort och när inte Donatomite kördes för ledningen så behöll vi den, sa Wilhelm Paal.

”Bättre än jag trodde - Copenhagen Cup nästa”
Inför den här starten uttalade sig tränaren Jerry Riordan att nästa start kan komma att bli i Copenhagen Cup om tre veckor. Sedan kan Elitloppet vara aktuellt för den nioårige hingsten som per automatik har en plats eftersom han är titelförsvarare.
- Han var bättre än jag trodde att han skulle vara. Han vet vad han ska göra bakom bilen och jag är väldigt nöjd med hur han presterade i dag. Vi får se hur det blir med Elitloppet. Han kommer inte att starta där om han inte är redo för det, sa Jerry Riordan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »