Inför V75/Olympiatravet: "Propulsion känns grymt fin i träningen"

| 2019-04-23 09:23

På lördag smäller det på Åby när Olympiatravet avgörs med 1,5 miljoner kronor i förstapris. 
Storfavorit blir Propulsion - trots att han lottades till spår sju bakom startbilen. 
- Han känns grymt fin i träningen och mycket smidigare nu. Han kommer att ha ännu bättre form än han hade i Umeå, säger tränaren Daniel Redén.

 

Foto av Thomas Blomqvist/TR Bild

Foto av Thomas Blomqvist/TR Bild

Olympiatravet är lottat och klart. Därmed går startskottet för travets storloppssäsong när landets elithästar drabbar samman med några internationella stjärnor. 
Åbys sportchef Jon Walter Pedersen är mycket nöjd med utfallet av årets startfält och lottningen som blev klar under måndagseftermiddagen. Den sista platsen gick till Ulf Stenströmers Handsome Brad som fick ett wild card efter att Petri Salmela tackat nej med Makethemark efter söndagens seger på Romme.
- Det blev ett fantastiskt lopp och en intressant blandning. Det som är kul är att det är hästar och kuskar från olika länder som inte möts varje dag. Jag tror att det blir ett kul lopp att se på, säger Jon Walter Pedersen.
- Det blev en intressant lottning i och med att Propulsion, som är storfavorit, fick ett lite halvdåligt utgångsläge med spår sju. Ett par av de främsta utmanarna fick bättre lägen och det finns flera hästar som kommer att öppna sylvasst och jaga ledningen. Jag tänker på Handsome Brad, Cyber Lane och Muscle Hustle som öppnar snabbt mitt i banan.
- Det blir även kul att se Finlands bästa häst Atupem och det blir spännande att se om någon kan utmana Propulsion. Jag är väldigt nöjd med hela tävlingsdagen som blir kanon, fortsätter Pedersen.

”Kommer att ha ännu bättre form än i Umeå”
Vi kollar då med Propulsions tränare Daniel Redén hur läget är med superstjärnan. ”Proppen” var dunderfin när han vann i uttagningsloppet i Umeå på tiden 1.11,3 och den 23-faldige miljonären blir storfavorit, trots att han lottades till ett dåligt läge med spår sju bakom bilen. 
- Det är väl inget man önskar sig men någon ska ha det spåret. Nu fick vi det spåret och han har ju haft lite sämre lägen en del gånger men ändå löst det bra. Jag tror att det här går bra också, säger Daniel Redén.
Hur känns Propulsion i träningen efter starten i Umeå?
- Han har gått sina rutinjobb och känns grymt fin och mycket smidigare nu. Loppet i Umeå gjorde honom gott och kommer att föra fram honom rejält. Han kommer att ha ännu bättre form nu än i Umeå. Hästen känns rapp och fin och nu kör vi barfota runt om.
- Jag är bara glad om han gör ett bra lopp och det här är en resa mot Elitloppet som vi matchar emot. Då ska han vara helt på topp men jag hoppas och tror att han gör ett riktigt bra lopp även här, säger Redén.

”Cyber Lane har gått framåt definitivt”
En av de hetaste utmanarna till Propulsion är Cyber Lane. Hästens tränare Johan Untersteiner har två hästar med i Olympiatravet då han även tränar Day Or Night In som vann sitt uttagningslopp på Jägersro. I samma lopp spurtade Cyber Lane in till andraplatsen i sin årsdebut. Cyber Lane lottades till spår fem bakom bilen och Day Or Night In fick spår åtta.
- En har fått ett klart godkänt läge och en har fått ett klart sämre läge, konstaterar Johan Untersteiner.
- Cyber Lane tror jag har gått framåt definitivt med loppet i kroppen och känns bra i träningen. Förhoppningsvis ska han vara ännu lite vassare den här gången. Jag hoppas att han är rappare även om det är svårt att se då han inte är någon häst som dansar fram i träningen och aldrig glänser i jobben. Han är lat och flegmatisk hemma. Men jag hoppas att han ska vara lite smidigare och vi får prova lite från start.
- Day Or Night In får köras på chans för laddar man från det läget kommer han att bli över från början. Han får söka ryggar och hoppas kunna komma till slut, säger Johan Untersteiner.

Startlista Olympiatravet
2140 meter autostart

Häst – Kusk – Tränare
1) Bahia Quesnot – Junior Guelpa
2) Coach Franbleu – Jorma Kontio – Franck Leblanc
3) Handsome Brad – Carl Johan Jepson – Ulf Stenströmer
4) Cokstile – Lars Anvar Kolle – Jan Kristian Waaler
5) Cyber Lane – Johan Untersteiner
6) Muscle Hustle – Björn Goop – Robert Bergh
7) Propulsion – Örjan Kihlström – Daniel Redén
8) Day Or Night In – Peter Untersteiner – Johan Untersteiner
9) Atupem – Santtu Raitala – Antero Tupamäki
10) Milligan’s School – Ulf Eriksson – Stefan Melander

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »