Finsk startraket elfte häst in i Elitloppet

| 2019-05-15 08:50

Det blir finskt deltagande i Elitloppet 2019. 
På tisdagen kom beskedet att Next Direction bjudits in till festligheterna på Solvalla. 
- Vi vill ha en finsk häst och det här är den bästa finska hästen. Jag blev väldigt imponerad av Next Direction senast, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Next Direction och Iikka Nurmonen. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Next Direction och Iikka Nurmonen. Foto av Maria Holmén/TR Bild

En nykomling på den stora travscenen och är onekligen sexårige Next Direction som ännu inte tävlat utanför hemlandet.
Där slog han igenom som fyraåring då han tog sin största och kanske mest imponerande triumf hittills i Kuopio Stakes. 
Ett lopp som likt Elitloppet körs som med försök/final samma dag där Next Direction för två år sedan utklassade sina konkurrenter med närmare 40 meter i finalen. 
Året upplaga av Kuopio Stakes avgörs på lördag och är för övrigt anledningen till att Finlands nya stora unghäststjärna Graceful Swamp kommer att lysa med sin frånvaro under elitloppshelgen.

”Hästen jag ville ha”
Vad gäller Next Direction så bjöds hästen in till Finlandia-Ajo efter en imponerande spetstriumf på Vermo och visade där att han är redo att ta sig an världseliten genom att spurta in som tvåa bakom Readly Express.
- Next Direction imponerande väldigt på mig i Finlandia-Ajo. Han är färsk i de här sammanhangen, men tvingade ändå Readly att sträcka ut över upploppet. Sedan dess har jag känt att han var hästen jag ville ha från Finland. Dessutom körs han av Iikka Nurmonen, en av Finlands nya stjärnor i sulkyn som är ung, hungrig och gillar att gasa. Att hästen dessutom är amatörtränad och har många fans gör att det ska bli jätteroligt att se honom i Elitloppet, berättar Anders Malmrot som under sändningen från Solvalla även kunde avslöja att Copenhagen Cup-vinnaren Handsome Brad tackat nej till sin elitloppsinbjudan.

Fakta Next Direction
Ålder: 6 år
Kön: Valack
Starter/Resultat: 37 (14-7-4)
Intjänat: 292 595 Euro
Rekord: 1.10,7 autostart (1 609 meter)
Ägare: Team Look The Winners
Tränare: Timo Hulkkonen
Skötare: Annaleena Peippo
Uppfödare: Jalohepo Oy
Nationalitet: Finland

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: 
Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion du Gers(Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge), Uza Josselyn(Schweiz), Makethemark (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Bahia Quesnot (Frankrike) och Next Direction (Finland).

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »