Skyttekung valde Örebro - för travets skull

| 2004-01-01 21:20
STOCKHOLM
Norske skyttekungen Christian Johnsen, 26, hade ett flertal anbud från både norska och svenska klubbar inför nästa säsong.
Han valde Örebro SK för att staden har en travbana.
Hoppas att det inte är några träningar då travet har tävlingar, säger han och skrattar.
Christian Johnsen är värvad till Örebro SK för att göra mål. Att han valde klubben berodde mycket på att staden har en travbana.Foto: Nerikes Allehanda

Christian Johnsen är värvad till Örebro SK för att göra mål. Att han valde klubben berodde mycket på att staden har en travbana.

Foto: Nerikes Allehanda

Christian Johnsen är värvad som forward och målskytt till allsvenskan och Örebro. Johnsen blev professionell fotbollspelare som 20-åring och hade spelat tre år i högsta ligan med Moss, innan han kom till hårdsatsande division I-klubben Raufoss för tre år sedan.

Jag tror jag ska passa bra i Örebro. Det är alltid svårt att bedöma sig själv, men jag har väl en teknisk spelstil och gör en del mål, säger han.

Inleder med V75

Hade inte Christian Johnsen blivit en mer en duglig fotbollspelare hade chansen varit stor att han hade gjort något med travhästar i stället.

För är inte killen upptagen med att göra mål, pratar han om trav.

Pappa (Sverre A. Johnsen) har hållt på med trav i 40 år. Jag är uppväxt med hans intresse och våra hästar, säger Christian Johnsen.

Familjen Johnsen har varit framgångsrika. I början av 90-talet vann deras Winnie Laylock det norska derbyt.

Hon vann också en semifinal i svenska Breeders´ Crown. Det var faktiskt i Örebro, säger Christian Johnsen.

I dagsläget deläger unge Johnsen tre hästar med sin far. Alla är halvsyskon till Winnie Laylock.

Jag håller väldigt mycket koll på både det norska och svenska travet. Att Örebro har en travbana var ett stort plus i förhandlingarna, säger Johnsen.

Christian Johnsen flyttar till Örebro i helgen.

Som av en händelse avgörs V75 där på lördag.

Jodå, jag ska dit, säger Christian Johnsen.

Johan Lindberg

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »