Elitloppshelgen är här!

| 2019-05-24 10:30

Idag börjar årets stora travfest i Sverige, Elitloppshelgen. Travtävlingar i dagarna tre på nationalarenan Solvalla med huvudnumret söndagens Elitlopp.

Nu är den igång, helgen med stort F på Solvalla, fest, fart, fantastiska hästar och, vad vi alla hoppas på, fint väder. Foto; A.Lindblom

Nu är den igång, helgen med stort F på Solvalla, fest, fart, fantastiska hästar och, vad vi alla hoppas på, fint väder. Foto; A.Lindblom

Så är den äntligen här! Det som vi som älskar travsport längtat till i ett år, Elitloppshelgen

Idag börjar förfesten på Solvalla med lunchtrav. Tio fina lopp med bland annat ASVT's auktionslopp samt första dagen i kusk-VM, World Driving Championship.

Tolv kuskar från elva olika länder skall köra på fem olika banor i Sverige med början idag på Solvalla. Övriga banor som får besök av världskuskarna är; Lindesberg, Eskilstuna, Rättvik och final på Gävle nästa fredag den 31 maj.
Ulf Ohlsson är Sveriges representant, här är hans konkurrenter;

Rick Ebbinge (Holland), Mika Forss (Finland),  Rodney Gatt (Malta), Yannick Gingras (USA), Eirik Höitomt (Norge), James MacDonald (Kanada), Todd McCarthy (Australien), Doug McNair (Kanada), Michael Nimczyk (Tyskland), Franck Nivard (Frankrike), och Matthew Williamson (Nya Zeeland).

Fina Makethemark är årets ende Elitloppshäst efter en svenskfödd pappa, Maharajah. Foto; A.Lindblom Travkompaniet

Fina Makethemark är årets ende Elitloppshäst efter en svenskfödd pappa, Maharajah. Foto; A.Lindblom Travkompaniet

Elitauktionen

I kväll arrangeras årets Elitauktion på Scandic Infra City i Upplands Väsby. En auktion där 100 ettåringar har valts ut efter sin fina stamtavla och exteriör.
Hela elva av ettåringarna har vår gamle Elithingst Maharajah som pappa och därmed är han den hingst som har fått med flest avkommor till auktionen!

I höstas blev Maharajah och Raja Mirchi belönade med värdebokstaven ELIT för utmärkt förärvning. Detta skall uppmärksammas med en prisceremoni i samband med auktionen.

Menhammar har tio ettåringar med på auktionen som ni kan se här.

På auktionen finns också en mässa med utställare med travsportsrelaterade produkter. Mässan öppnar kl 15:00 och första utrop är kl 19:00.

Här hittar ni Elitauktionens onlinesida.

Elitloppsvinnaren firas alltid, oavsett från vilket land ekipaget kommer ifrån, av Solvallas sportsliga publik. Foto; A.Lindblom

Elitloppsvinnaren firas alltid, oavsett från vilket land ekipaget kommer ifrån, av Solvallas sportsliga publik. Foto; A.Lindblom

V75-finaler med Harper Hanovers lopp och, Sweden Cup

På lördag kommer det att köras tretton lopp med första start kl 12:40 som börjar med de tre heaten i Sweden Cup. I det första heatet hittar vi en gammal bekant, den före detta Travkompanihästen, Queer Fish som dessvärre lottats till ett svårt utgångläge.
De tre främst placerade i varje heat går till finalen som körs kl 15:18 och bjuder på 600 000 kr i första pris.

Den här lördagen körs V75 tidigare än vanligt. Redan kl 14:30 körs första avdelningen. 
Sista V75-avdelningen är anrika Harper Hanoverslopp som många anser vara lördagens höjdpunkt. Här hittar vi ännu en gammal Travkompanihäst, Whipped Eggs som står start med sin tränare Robert Bergh i sulkyn.

Svensk travsports kronjuvel, Elitloppet

På söndag väntar den dag som alla vi som älskar travsport, har väntat på sedan förra årets final gick i mål, Elitloppssöndagen.

Tretton lopp skall avnjutas samt två ponnylopp som körs på förmiddagen. Tävlingsdagen inleds med speed race, lopp som körs över korta 640 meter.
Efter det kan vi bl.a. njuta av, Montéeliten, Elitkampen, Treårseliten, Fyraåringseliten, Lärlingseliten men framförallt, de två Elitloppsförsöken och så Elitloppsfinalen.

Ungefär vid halv sex på söndageftermiddag vet vi vem som kommer att skriva in sig som vinnare av Elitloppsfinalen.
Vi håller förstås en extra tumme för svenskfödde Maharajahsonen, Makethemark.
Värt att notera är att Maharajah är den ende svenskfödde hingsten som har en avkomma med i Elitloppsförsöken och att han har tretton avkommor till start i helgen på Solvalla.

För er som inte kommer att vara på plats, kan se hela härligheten på TV.
Idag fredag börjar sändningen kl 12:30 i TV12.
På lördag börjar sändingen också kl 12:30 men då i TV4.
På söndag avslutats travhelgen med en sju timmars lång sändning med början kl 11:30.

För er som kommer att vara på plats, här hittar ni all info om helgen.

Nu är den här, travhelgen med stort F på Solvalla, 
fest, fart, fantastiska hästar och, vad vi alla hoppas på, fint väder. 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »