Oscarssons flyttar till Småland

| 2019-06-11 09:11

Solvallatränaren Jim Oscarsson har köpt anrika gården Blädingeås och blir inom kort Kalmartränare. 
- Nu har vi hittat det vi har drömt om, säger han.

Jim Oscarsson har köpt gård i Småland och kommer att flytta licensen från Solvalla till Kalmartravet. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Jim Oscarsson har köpt gård i Småland och kommer att flytta licensen från Solvalla till Kalmartravet. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Travfamiljen Oscarsson har släpat en hel del flyttkartonger det senaste decenniet. 2011 lämnades Eskilstuna för USA och efter två framgångsrika säsonger där gick flyttlasset tillbaka till Sverige. Här följde en kort sejour i Västsverige innan det bar iväg hem till Eskilstuna igen. De senaste åren har Solvalla varit hemmabanan och träningsverksamheten har varit stationerad till Julmyra och därefter Söderby Gård strax norr om Stockholm.
- Man har knappt hunnit packa upp, säger Jim Oscarsson med ett skratt när Kanal 75 når honom på måndagskvällen, en timme efter att hans fru Susanne meddelat på Facebook att de köpt gården Blädingeås i Alvesta i Småland.
- Vi har letat gård ända sedan vi kom hem från USA. Det har varit jättebra där vi har hyrt in oss, på Julmyra och nu på Söderby, men målet har varit att hitta en egen gård för att få till allt. Vi har ju fölmärrar och så också. Nu har vi hittat det vi har drömt om, säger Jim Oscarsson.
Legendariske travprofilen John-Erik ”Goya” Magnusson huserade tidigare på Blädingeås tillsammans med sin sambo Ann-Christin Lorentzon och det var där supertravaren Mack Lobell bodde efter att han köptes till Sverige.
- Det känns fantastiskt att få tag på en sådan gård. De har byggt upp den otroligt fint och vi måste tacka familjen Lorentzon för att vi har fått köpa. Det ska bli jäkligt häftigt det här, en nytändning! säger Jim Oscarsson.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »