V86: Allt enligt plan för Who’s Who

| 2019-06-20 09:56

Jubileumspokalen på Solvalla i augusti är säsongens stora mål för fjolårets derbyvinnare Who’s Who. 
När Första Jubileumstestet kördes på huvudstadsbanan på onsdagen hade han lekstuga. 
- När han är så här fin njuter man av att sitta bakom honom, sa hästens tränare Pasi Aikio.

Who’s Who spelades till stor favorit i den jackpotkryddade V86-omgången och det visade sig att spelarna var helt rätt ute. Örjan Kihlström gav hästen ett fint lopp i andra par utvändigt och via en visslande spurt klev femåringen fram till enkel seger.
- Han var jättefin! Det var inte så hårt tempo men jag vet att han är snabb också så det kändes ganska bra hela vägen, sa Kihlström.
Pasi Aikio var också till freds med Who’s Whos insats.
- Det var jättekul att se honom och det var spännande ända till slut, men så ska det vara. Han har varit jättefin i jobben hemma också och värmningen var bra. Det finns inget att klaga på utan allt var perfekt, sa Solvallatränaren.
Det var säsongens tredje start för stjärntravaren, men nu dröjer det ett tag innan han tjusar publiken igen.
- Än så länga har allt gått enligt plan och vi får hoppas att det håller i sig. Jubileumspokalen är det stora målet och nu får han ta det piano ett tag. Vi ska kolla igenom honom så att han inte har några skavanker och sedan ska han få en träningsperiod, berättade Pasi Aikio.

Svenskt rekord av Båths ultratalang
Världshästen Readly Express rundade av sin enastående tävlingskarriär i samband med Elitloppet i maj och på onsdagen avtackades han på Solvalla. Kvällen till ära kördes också Prix Readly Express för fyraåringar och där gick segern till en annan supertravare. Svante Båths Attraversiamo fick svar om ledningen av en laddad Viking Brodde men när Erik Adielsson la i ytterligare en växel samtidigt som klockan för de första 1 500 meterna visade snabba 1.11,0 gled han till ledningen. Viking Brodde höll stark till andraplatsen efter att ha eldat på i spets men åt Attravarsiamo fanns inget att göra. I mål visade klockan 1.10,5 – svenskt rekord för fyraåringar över 2 140 meter med bilstart.
- I tävlingssammanhang är det den bästa häst jag har kört, sa Erik Adielsson.
- När jag petade på honom på långsidan växlade han ner ledaren och sedan sprang han och klippte med öronen runt sista sväng och bara väntade på att jag skulle säga om det var allvar eller inte. Det är svårt att säga hur mycket sparat han hade men det handlar om minst två-tre tiondelar. Det här är en ultratalang! sa Erik Adielsson.

Adielsson till 5 000
Toppkusken körde också Anders Källberg-tränade Mellby Eye Catcher till seger och med den fullträffen nådde han en milstolpe som inte många kuskar når, sin 5 000:e seger.
- När man ser vilka kuskar som finns med i den klubben kan man inte annat än att känna sig hedrad och ödmjuk. Det är inte helt enkelt att ta 5 000 segrar, kommenterade jubilaren.
Tidigare svenska kuskar som passerat 5 000 segrar: Jorma Kontio, Olle Goop, Stig H Johansson, Jim Frick, Åke Svanstedt, Örjan Kihlström, Björn Goop och Ulf Ohlsson.

Femte raka för obesegrade löftet
Timo Nurmos-tränade Hankypanky Peyton inledde karriären i höstas med fyra raka segrar. När hon nu gjorde första starten som fyraåring blixtrade hon till ledningen från spår sex bakom startbilen och sedan hon fått hållas i relativt moderat tempo stack hon undan till mycket lätt triumf. 
- Hon har växt i vinter och hittat en växel till, sa körande Jorma Kontio, som även satte dit Global Undecided åt Timo Nurmos V86-omgångens långlopp.
- Han har varit bra hela tiden men inte haft den rätta turen i de senaste loppen, sa Kontio.

Mellby Free fortsätter att imponera
Björn Goops femåriga toppsto Mellby Free mötte namnkunnigt motstånd men stod ändå i en klass för sig när hon efter avancemang till positionen utvändigt om ledaren tog femte raka segern i överlägsen stil.
- När det kommer någon nära accelererar hon bara. Hon tycker att det är kul att tävla helt enkel, kommenterade Björn Goop uppvisningen.

Jackpot i Åmål
När Peter Untersteiner kommer till Solvalla brukar hästarna leverera och det var precis vad Look Håleryd gjorde. För första gången utan skor på samtliga hovar spurtade fyraåringen till mycket enkel seger efter en snygg styrning av Peter Untersteiner.
- Jag är positivt överraskad faktiskt. Jag har sagt länge att jag tror att han släpper handbromsen snart, för det finns mycket i honom, och i dag släppte han på den ett par hack, sa Halmstadtränaren.
Oskar J Andersson körde Jörgen Westholms Fille Am till seger och på V86-speled delade åtta rätt ut 3 130 kronor. För sju rätt fick man 28 kronor och sexrättspotten på 7,2 miljoner kronor går vidare till nästa veckas jackpotomgång i Åmål.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »