Inför V86/jackpot: Östre gästar med sin norske segermaskin

| 2019-06-25 12:04

Den gemytliga travbanan i Åmål är värd för V86 som återigen kryddas av en jackpot. 
Den norska segermaskinen Rappnor gästar 800-metersbanan men tränaren Ole Johan Östre varnar för att det kan bli tufft. 
- På Åmål är det inte säkert att bästa hästen vinner. Det är väldigt vanskligt att stå med tillägg, säger Östre och avslöjar vem han räds mest av konkurrenterna.

V86 fortsätter sin sommarturné ute i landet och på onsdag kommer miljonspelet till Åmål. Det är återigen jackpot på V86 och en ensam vinnare beräknas ta hem 14 miljoner kronor, enbart på åtta rätt.
Åmål är en av landets fem 800-metersbanor och värt att notera är att upploppet är kort, endast 105 meter, vilket är det kortaste upploppet i landet. En kille som är van vid att köra i Åmål är norrmannen Ole Johan Östre, som är tränare på Momarken och har inte så långt till Åmål. 
- Banan är väldigt speciell. Eftersom det är så korta raksträckor blir det många kurvor. Det gäller att vara med där framme och helst i täten om man ska vinna loppen. Hamnar man långt bak är det chanslös att runda alla, säger Ole Johan Östre.

”Är framförallt väldigt stark”
Ändå har han valt att anmäla sin stjärna Rappnor till kallblodsloppet i V86-4. Det är ett försök i Dubbelcupen och den norske segermaskinen står med 40 meters tillägg. Men det är en häst som vinner i nästan hälften av sina starter och i år har det blivit sex segrar och två andraplatser på nio starter. I fjol blev det fem segrar på 17 starter och då var hästen på plats i tio av dem. 
- Rappnor är en vinnarhäst och han är framförallt väldigt stark. Han har vunnit sina lopp från de flesta positioner, även dödens. Det är en av anledningarna till att jag har anmält till det här loppet men det var också sista chansen att kvala in till Dubbelcupens final. Då gäller det att vara bland de tre främsta, säger Ole Johan Östre.
- Men hästen har även utvecklats och blivit snabbare i år än han varit tidigare och formen är väldigt bra. Han är pigg och fin i jobben och har tränat bra efter senaste starten. Det här är en häst som jag har stora förhoppningar på och han har potential att tjäna stora pengar framöver.

”Var betydligt bättre senast”
Rappnor kommer närmast från seger i ett lopp på Romme över 3160 meter, efter att gången innan förlorat på målfoto.
- Senast var han väldigt bra och slog bra hästar. Näst senast när han förlorade var han helt okej, utan att vara som allra bäst. Han hade ingen toppform då men var betydligt bättre senast, säger Östre.

”Tar inte 40 meter på en Stumne Luna i toppform”
Rappnor är favorit i den fjärde avdelningen från 40 meters tillägg över grunddistansen 2480 meter. Loppet består av tio hästar som är utspridda på tre volter. Även om Östre har en vinnarhäst är han inte säker på att han tar hem segern.
- På Åmål är det inte säkert att bästa hästen vinner. Raksträckorna är som sagt bara 100 meter och det gäller att ta sig fram så fort som möjligt. Jag hoppas att han inte tappar för mycket från start heller för han har inte varit så snabb från början tidigare.
- Han är en sån typ att han kan vinna loppet men det måste klaffa en hel del. Jag tror att han springer en tid runt 1.25 i alla fall. Den jag är mest rädd för är Stumne Luna som står på start. Om hon är i toppform så hämtar vi inte 40 meter på henne om hon går felfritt. Carl Johan Jepson vet dessutom hur man kör på Åmål, säger Ole Johan Östre.
Och tillägger:
- Jag tror inte att det blir några ändringar, utan vi kör med skor fram och barfota bak som i de senaste starterna.

”Tror han är en av de som kan vinna”

Du har även med C.C.Sugar i V86-6 från spår två. Chanserna där?
- C.C.Sugar (V86-6)
 var bra näst senast då han spurtade fint som trea. Senast var han tyvärr sjuk och fick vila efteråt. Nu har han tränat väldigt bra en tid och jag tror mycket på hästen här. Jag tror faktiskt att han är en av de som kan vinna loppet. Inga ändringar, utan fortsatt skor runt om.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »