Världsstjärnan Aubrion du Gers är död

| 2019-07-17 09:08

Världsstjärnan Aubrion du Gers är död. 
Enligt uppgifter till Paris Turf frontalkrockade elitloppstvåan med stallkamraten Cyrano du Pont tisdag förmiddag i ett träningsjobb. 
Båda hästarna omkom i olyckan. 
– Vi är alla förkrossade, säger tränaren Jean-Michel Bazire till Paris Turf.

Det är franska medier som Paris Turf och Equidia som rapporterar om den tragiska olyckan. Den ägde rum tisdag förmiddag på gården i Solemes när hästarna tränade. Enligt uppgift ska Aubrion du Gers och miljonären Cyrano du Pont de ha frontalkrockat med varandra under träningspasset. Tränaren Jean-Michel Bazire bekräftar händelsen för Paris Turf.
– Hästarna är döda, säger Bazire till Paris Turf men vill tills vidare inte uttala sig mer.
Aubrion du Gers skötare, Julie Grenet, bröt skenbenet i samband med olyckan. 
Den nioårige superstjärnan blev tvåa i årets Elitlopp efter att ha vunnit sitt försök för Jos Verbeeck. Innan andraplatsen i finalen hade hästen 16 raka segrar. Den karismatiske fuxen tog 46 segrar på 73 starter och sprang in drygt 26 miljoner kronor. Den främsta triumfen, sett till prispengar, är segern i Trotting Masters på Vincennes 2017 där han bland annat besegrade Bold Eagle.
Aubrion du Gers blev nio år gammal.
Senare under tisdagen uttalade sig Jean-Michel Bazire ytterligare för den franska tidningen Paris Turf.
– Jag fick höra det av min försteman som ringde mig och berättade att det hänt en tragedi. Det är fruktansvärt för alla i hela teamet. Vi har en väldigt svår tid just nu och Aubrion du Gers var allas älskling, säger Jean-Michel Bazire till Paris Turf.
– Vi måste också sätta det i perspektiv. Det är en tuff stund för oss nu, men han såg nästan aldrig en veterinär under hela hans karriär och jag tror aldrig att han var sjuk någon gång. Han förtjänade inte det här. Det blev ett slag i ansiktet på mig och hela teamet. Vi kommer aldrig att glömma honom.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »