Derbystoet: Activated påpassad kvalvinnare

| 2019-08-22 09:29

Överraskande segrar i Drottning Silvias pokal och Stochampionatet. 
Men till onsdagens kvalrunda i Derbystoet kom Gävletränaren Fredrik Wallins fina Activated som kulletta och vann sitt uttagningslopp utan prut.

Activated imponerade i sitt kval till Derbystoet. Foto: Maria Holmén, TR Bild Foto av Maria Holmén. TR Bild

Activated imponerade i sitt kval till Derbystoet. Foto: Maria Holmén, TR Bild Foto av Maria Holmén. TR Bild

Under onsdagskvällen kördes sex uttagningslopp till Derbystoet på Jägersro. Uppgörelser som hamnade lite i skymundan av hingstarnas lopp med endast ett stolopp på V75-kupongen. Fyra av loppen inledde kvällen och ett avslutade, vid pass 22.00 på onsdagen. 
En av favoriterna i finalen av Derbystoet söndagen 1 september kommer från Gävle
Fredrik Wallins fina sto Activated gick i mål med krafter sparade efter att ha körts till ledningen i utgången av den första kurvan. 
Carl-Johan Jepson menade att han hade tagit en säkerhetsstart med storfavoriten för att inte riskera onödiga situationer. 
- Oj, vad skönt att se henne där framme en gång, joggande. Det är en otrolig häst alltså, sa Fredrik Wallin.
Segertiden skrevs till 1.12,9 över 2140 meter auto.

”Var bara bäst”
Roger Walmann har ett starkt kort i finalen. Efter åtta starter utan seger var Aleppo Pine omutlig för Örjan Kihlström. Stoet från Solvalla fick lägga flera speeder i loppet som gick i ett mycket högt tempo men kunde ändå kliva undan obehindrat. 
Segertiden 1.12,2 över 2140 meter auto var kvalens snabbaste.
- Med de halsproblem hon haft trodde jag att det skulle bli för tufft. Men i dag var hon bara bäst, sa Roger Walmann.

Ny sats med Rödluvan
Örjan Kihlström tog det lilla lugna med Conrads Rödluva i starten i kvällens tredje uttagningslopp och hamnade sist. Men fuxan var överlägsen och Kihlström kunde köra lite som han ville och tog sig enkelt fram utvändigt ledaren och spetsade kort senare. 
Lätt och lekande på 1.12,6 närmast före Miss Sober och Robert Bergh. 
- Jag tog det lite lugnt med henne från start och då det var många som körde hamnade vi lite långt bak helt enkelt. Men hon kändes bra. Hon gör inte mer än man begär av henne och i dag var hon avslappnad. Vi har inte lyckats slå märrarna i storloppen hittills i år men vi ger inte upp än. Vi gör ett försök till i alla fall, sa Örjan Kihlström

Dråpligt lopp
Den andra uttagningen till Derbystoet blev dråplig. Björn Goop ledde i lugn stil med betrodda Fanny Chenal som slog av på farten alldeles den sista biten.
I stället gick segern till Staro Miami och Mika Fors som hann dit med minsta möjliga marginal. Finskan som tränas av Aripekka Pakkanen sprang och tvekade när Mika Fors lyfte ut från andraparet utvändigt på den sista bortre långsidan och såg länge slagen ut.
- Hon var lite konstig i dag men 350 meter kvar tog hon i igen. Hon är bra och normalt kör jag framåt med henne tidigare, sa Mika Fors.
Segertiden 1.14,0 över 2140 meter.
Tre hästar var med på målfotot i den fjärde uttagningen till Derbystoet. Jorma Kontio fick nosen först med Hankypanky Rubyred (Timo Nurmos) och två från ledarryggen Adi Gallia med sin tränare Nicklas Westerholm. Snöpligt utslagen André Eklundh med ledande Felicity Shagwell.
Sjätte och sista vinnaren i uttagningarna blev Mattias Djuses Racing Brodda. Rikard N Skoglund körde fram utvändigt ledaren varvet från mål och Racing Brodda var bara bäst.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »