One Too Manydotter vann det danska Stokriteriet

| 2019-10-07 13:35

Den tidigare Travkompanihingsten, One Too Many har fått sin första klassiska vinnare. Dottern Exclusive Laser vann det danska stokriteriet.

One Too Many är nu pappa till en klassisk vinnare. Foto; A.Lindblom

One Too Many är nu pappa till en klassisk vinnare. Foto; A.Lindblom

One Too Many ägdes som tävlingshäst av Travkompaniets stall. Han tillhörde de bästa i sin kull som treåring där han vann åtta av elva lopp, den största segern i Breeders Crownfinalen. Under hans första säsong förlorade han bara ett felfritt lopp och det var som tvåa bakom Raja Mirchi i Kriteriefinalen.

Han inledde med två segrar som fyraåring och laddades mot Derbyt. Tyvärr insjuknade han under sommaren i tarmvred som ledde till en komplicerad magoperation där hans liv hängde på en mycket skör tråd. Mot alla odds, klarade han den krisen men, kom efter det aldrig upp i samma kapacitet på tävlingsbanan. 

Lovande avelsstart

2014 gick han till aveln där det året efter föddes 48 avkommor. Redan i sin första kull lämnade han en miljonär. Adress Book var trea i Kriteriet och tjänade 1,3 miljoner som treåring.
I den här kullen föddes också stoet Fantasia Sisu som var fyra i årets Stochampionatfinal.

Nu har han fått sin första klassiska vinnare då dottern Exclusive Laser vann det danska Stokrieteriet.
Hon tränas av Svend Aage Nielsen och kördes av Steen Juul.

Vi gratulerar alla kring Exclusive Laser och förstås, den stolte pappan, One Too Many!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »