Who's Who comebackar i Paris

| 2019-10-17 11:05

Who's Whos nästa start blir i Frankrike.
I ett försök att följa i pappan Maharajahs fotspår med seger i Prix d'Amerique ska den ringrostige stjärnan få tillbringa vintern i Paris och troligen testas i lopp under november.

 

Who's Who med sin tränare Pasi Aikio efter segern i miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla. Foto: Matilda Öhrman, TR Bild Foto av Foto: Matilda Öhrman, TR Bild

Who's Who med sin tränare Pasi Aikio efter segern i miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla. Foto: Matilda Öhrman, TR Bild Foto av Foto: Matilda Öhrman, TR Bild

En liten avbild av pappan Maharajah är han, Stall Travkompanpaniets Who's Who.
Efter segern i Svenskt Travderby förra året, blev det seger i femåringsloppet Jubileumspokalen på Solvalla i augusti i år.
Allt enligt plan.
Solvallatränaren Pasi Aikio tar nu ett djupt andetag och planerar vidare. Frankrike nästa!
Prix d'Amerique hägrar den sista söndagen i januari.
- Men det är långt dit och det finns inga garantier i det här. Men visst är en start i Prix d'Amerique vårt stora mål, säger Pasi Aikio.
Ett delmål på vägen är femåringsloppet Prix Tenor de Baune på Vincennes i december. En seger där ger en direktbiljett till det stora loppet.
- Who's Who ska få åka ner till Frankrike 10 november, dagen efter hingstpremieringen här i Sverige. Inget är bestämt med starter och så. Allt hänger på hur han tar resan ner och så vidare. Men under förvintern är huvudmålet i alla fall femåringsloppet Prix Tenor de Baune som går två dagar före julafton. Visar han att han duger där spänner vi givetvis bågen ytterligare, säger Pasi Aikio.

Kanske Prix de Bretagne
Stall Travkompaniets nya stjärna kommer alltså att vara på plats när vintermeetinget är i gång i Paris. Vintermeetinget startar 30 oktober. Söndagen 17 november körs det första av de fyra förberedande ”B-loppen” inför Prix d'Amerique - Prix de Bretagne.
- Vi kommer säkert att vara med i listorna till alla de där loppen i början men det hänger på uppladdningen om det ska bli några starter. Om allt fungerar och hästen mår bra väljer vi mellan Prix de Bretagne eller ett lopp för fem-och sexåringar på Vincennes dagen efter, säger tränaren.

Kvalvägen till Prix d'Amerique
Who's Who kan eventuellt komma med i Prix d'Amerique på prispengar - om det av någon anledning skulle gå tungt i de förberedande loppen.
Pasi Aikio vill dock kvala in den vanliga vägen. Antingen med seger i Prix Tenor de Baune eller med en pallplats i något av de fyra "B-loppen”.
Förutom Prix de Bretagne körs Prix du Bourbonnais i början av december, Prix de Bourgogne i slutet av december och Prix de Belgique i mitten av januari.
- Jag har hört att några säger att det kan gå på intjänade pengar. Men det tar jag inte för givet utan vi ska givetvis försöka kvala in hästen, säger Solvallatränaren.
Who's Who kommer att bo i Ron Kuipers borg på träningsanläggningen Grosbois. Skötaren Jennie Ek får även med sig sexårige Uppohoppa till Paris, som enligt Aikio mestadels ska få tävla på landsortsbanorna i vinter.
Hur har Who's Who haft det sedan segern i Jubileumspokalen i augusti?
- Han fick ta det lugnt första veckan efter det loppet och sedan har han gått tung träning fram till för drygt en vecka sedan. På den vägen är det och allt är enligt plan.

”B-loppen” inför Prix d'Amerique
Prix de Bretagne – söndag 17 november
Prix du Bourbonnais – söndag 8 december
Prix de Bourgogne – söndag 29 december
Prix de Belgique – söndag 12 januari
(Ettan-tvåan och trean i dessa lopp får en inbjudan till Prix d'Amerique).

Fribiljett till PdA ges också till segrarna i femåringsloppet Prix Tenor de Baune (22 december) och fyraåringsloppet Criterium Continental (22 december).

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »