V75: Milligan's School - kontringsspecialisten

| 2019-11-10 09:28

Passerad och till synes tvärslagen i slutsvängen.
Klart först över mål.
Milligan’s School visade åter prov på sina speciella egenskaper i Smedträffen.
- Jag vet inte om jag har kört en häst som krigar som han gör, berömde Ulf Eriksson.

Milligan's School och Ulf Eriksson. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Milligan's School och Ulf Eriksson. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Snön gjorde entré för första gången denna V75-höst när Sundbyholmtravet drog igång Breeders’ Crown-helgen med bistra yttre förhållanden.
Det passade inte Milligan’s School, men det spelade ingen roll då Stefan Melanders tiofaldige miljonär tog fram blåstället och gjorde sitt jobb ändå.
- Underlag och distans var inte till hans fördel idag. Och han fick aldrig vila när vi kom till ledningen. Jag kunde inte köra för fullt runt sista sväng, men tänkte att håller jag bara kvar benen så kontrar han tillbaka, förklarade Ulf Eriksson vars häst gjorde just detta och återtog det kommando som bakomvarande jätteskrällen Deep Sea Dream rivit åt sig i ett hastigt angrepp runt slutsvängen.
Inte helt olikt V75-segern på Rommetravet för tre veckor sedan. 
För Eriksson innebar det en V75-dubbel då han i avdelningen innan satt dit gotländske jätteskrällen Echo Gamble, till tränaren Roger Hassborgs stora glädje och förvåning.
- Det har aldrig varit mer bubblor i den här kroppen, jublade Hassborg och fortsatte:
- Jag trodde aldrig på det här. Han var jättedålig senast han startade, därför gjorde vi några småjusteringar till den här gången.

Favoritparad
Därmed snuddade V75-värdet 4 000 kronor efter två avdelningar sedan Conrad Lugauers Harran Boko gjort slarvsylta av sina konkurrenter via en mäktig långspurt i bronsdivisionen.
- Vi var optimistiska innan loppet och fick en perfekt resa. Hästen har utvecklats enormt blivit mer eller mindre komplett. Dessutom känns det som att vi hittat den riktiga tajmingen när han ska starta och gå bäst, förklarade Lugauer vars häst var oplacerad på V75 så sent som i lördags.
Resten av omgången blev emellertid en ren favoritparad.
Berne Gustafssons segermaskin Polly Avenue visade att steget mellan lunchtrav och V75 inte behöver vara oöverstigligt då hon rundade till ledningen inför slutsvängen och stack ifrån fältet för Magnus Jakobsson.

Rollerpotten växer på Top 7
Ännu mer överlägsen var omgångens tyngsta favorit Whipped Eggs. Per Lennartsson fick hoppa in för strukne Örjan Kihlström och tog ett tidigt initiativ som innebar ledningen knappa två varv från mål. Resten blev en styrkedemonstration från Robert Berghs karismatiske långskubbare.
Timo Nurmos-tränade Istanbul Boko hade också V75-spelarnas förtroende vilket infriades sedan Jorma Kontio styrt fram utanpå ledaren. Att de två närmast betrodda Velasquez Bar och Hurricane River knep övriga pallplaceringar var emellertid inte tillräckligt för att någon skulle hitta rätt på Top 7 vilket innebär att den redan massiva rollerpotten vandrar vidare med 2,8 miljoner kronor till nästa lördag.

”Gjort ett fantastiskt jobb”
Positionen utvändigt om ledaren blev det även för Svante Båths hårding Espirit Sisu som fixade femte raka favoritsegern
- Det är faktiskt en riktigt, riktigt bra häst. Han har tävlat mot några av Sveriges bästa hästar i de senaste finalerna. Jag tror att han kan ännu bättre än idag, men han var i alla fall tillräckligt bra. Det är extra roligt när det går bra för den här hästen för det är ingen enkel herre. Stackars ”Björka” (Camilla Björk) som har hand om honom 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan har verkligen gjort ett fantastiskt jobb. Att han blivit en riktig tävlingshäst, det var han inte för ett par år sedan, berömde körande Erik Adielsson sedan han fastställd V75-utdelningen till 56 609 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »