V75: Rödluvan bäst igen

| 2019-11-11 12:50

Drottning som treåring.
Tillbaka på tronen ett år senare.
- Fy sjuttsingen vad skönt. Jag visste att hon skulle vinna, utbrast Daniel Redén sedan Conrads Rödluva avväpnat sina kullsystrar i Breeders’ Crown-finalen.

Conrads Rödluva Foto av Maria Holmén/TR Bild

Conrads Rödluva Foto av Maria Holmén/TR Bild

Söndagens Breeders’ Crown-finaler var slutpunkten för storloppssäsongen för landets tre- och fyraåringar.
Gemensamt för de fyra vinnarna var att alla tog sin första stora titel för säsongen.
För Conrads Rödluva var det en bekräftelse att hon fortfarande aspirerar på drottningkronan bland de fyraåriga stona.
Att Racing Brodda fick en blytung resa utan rygg och Activated var stekhet i startögonblicket spelade förstås in, men frågan är om utgången blivit en annan oavsett konkurrenternas strul.
Det trodde i alla fall inte tränaren Daniel Redén sedan han för första gången utrustat sin stålmärr med norskt huvudlag.
- Jag visste att hon skulle vinna. Som hon svarade på norsken när jag drog den i torsdags, då tänkte jag att hon kan inte vara dålig nu, trots att hela stallet stått sjukt. Hon studsar tillbaka och ser bättre ut än någonsin idag, då blir man nöjd. Otroligt stort, jublade Redén sedan han sett sin häst tugga ner motståndet i tredjespår och dundra undan på dagens särklassigt snabbaste segertid, 1.11,8/2 140 meter autostart.
Det innebär att Conrads Rödluva går till vintervila med drygt 9,5 miljoner kronor på kontot, rekord för ett svenskfött fyraårigt sto.

Äntligen Walmann
Minst lika lycklig var Roger Walmann.
2019 var året då norrmannen blev invald i ”Hall of Fame” och samtidigt stallets sportsligt sämsta på evigheter.
Reaktionen sedan Forfantone Am spårat hem finalen för fyraåriga hingstar/valacker sade allt.
- Jag skrek högre än då jag vann Elitloppet, då kan du tänka dig vad det här betydde. Att få sätta den här i årets absolut sista stora lopp, det är så roligt för hela stallet, förklarade Walmann i vinnarcirkeln och fortsatte:
- Alla som följt team Walmann i år vet att det har gått dåligt. Vi har inte kommit på varför och det har varit stolpe ut flera gånger. Helst vill jag glömma det här året, men nu fick vi bekräftat att vi inte är helt borta.
Örjan Kihlström satt i sulkyn bakom vinnarna och kunde därmed bokföra en BC-dubbel.

Dubbel även för Kontio
Men det var han inte ensam om.
Innan dess hade Jorma Kontio tagit hand om de båda treåringsfinalerna.
Brother Bill kom till ledningen och blev aldrig utmanad av sina baneman från Svenskt Travkriterium, Power.
- Han rullade över ett par gånger i värmningen vilket han gjort förut, men det var ändå något som inte var som det skulle. Han var lite tjuvladdad också. I första sväng var det nästan passgång. Nu blir det vintervila så kommer vi tillbaka nästa år, konstaterade Robert Bergh om favoriten.
Ingen skugga över vinnaren för det, Brother Bill har gått från ingenstans till kulltoppen och sprungit in fyra miljoner på två månader, på ett manér så typiskt för Timo Nurmos-tränade treåringar.
- Det blev revansch för kriteriet, han hade vunnit då också om han inte blivit störd. Hästen har utvecklats mycket bra och vi har siktat mot hösten hela tiden, förklarade landets treåringsdominant på tränarsidan.

Känslosam födelsedagspresent
Samma recept valde Kontio bakom Stefan Melanders Ganga Bae som försvarade sig envist mot storfavorit Mascate Match.
En känslosam födelsedagspresent till skötaren Jenny Gustafsson.
- Att hon ska vara så här bra… Det är så stort. Det är en speciell tjej, hon är glad och hon är tuff, snyftade Gustafsson med glädjetårar i ögonen.
1,6 miljoner kronor var belöningen för var och en av BC-vinnarna.
V75-spelarna med sju rätt fick emellertid nöja med en bråkdel sedan firma Kihlström/Nurmos noterat ytterligare två väntade triumfer i Cactus och Seismic Wave.
Att Henriette Larsen fixade omgångens största överraskning bakom Randemar R.D. i lärlingsloppet gjorde att utdelningen för sju rätt nådde 19 096 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »