Cleangame imponerade vid ny storseger

| 2019-12-02 09:26

Cleangame imponerade stort när han tog en ny storloppsseger på Vincennes.
I söndagens Grand National du Trot lekte han med konkurrenterna och vann överlägset.
Trots ett tufft lopp var Jean-Michel Bazires stjärna ohotad och joggade hem förstapriset som uppgick till drygt 600 000 kronor.

Jean-Michel Bazires sanslösa framgångar på Vincennes fortsätter. Och då har årets vintermeeting bara börjat.
Han fick själv stå vid sidan eftersom han är avstängd 14 dagar från löpkörning. Istället var det Eric Raffin som skötte tömmarna bakom Cleangame. Han gick på tidigt i spåren med Cleangame som stod med dubbla (50 meters) tillägg. Hästen blev hängandes i tredjespår och tvingades till en tuff och lång forcering innan han nådde fram till ledningen knappa kilometern kvar. Trots det tuffa loppet var Cleangame helt överlägsen och det såg ut som att hästen bara joggade i 1.09-tempo över upploppet när han vann åkandes. Segertiden blev 1.11,5 över distansen 2900 meter och det var Cleangames tolfte seger för året. En otroligt imponerande uppvisning.

Earl Simon tvåa

Det kördes även final i femåringsloppet Le Trot Open des Regiones (grupp tre) och där var Jarmo Niskanes stjärna Earl Simon ute till start. Han stod med 50 meters tillägg och fick nöja sig med andrapriset efter att ha kopplat greppet i början av upploppet kunde han inte stå emot Echo de Chanlecy till slut. Den sistnämnde vann för Tony Le Beller på tiden 1.14,6/2850 meter och segern var värd 36 000 euro. Earl Simon travade tiden 1.13,4.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »