"Who's Who lika cool som vanligt"

| 2019-12-12 08:53

Drömmen om en plats i Prix d'Amérique lever.
Who's Who har skrotat i hagen på Grosbois sedan galoppmisslyckandet i söndags och på torsdagen ska skötaren köra ett träningsjobb med stjärnan.
- Han är lika cool som vanligt här nere så det är inga konstigheter, säger Jennie Ek.

Jennie Ek gör i ordning Who's Who inför ett lopp på Solvalla. Foto: Maria Holmén, TR Bild Foto av Maria Holmén, TR Bild

Jennie Ek gör i ordning Who's Who inför ett lopp på Solvalla. Foto: Maria Holmén, TR Bild Foto av Maria Holmén, TR Bild

Det har regnat en del i Paris i veckan och förhållandena på träningsanläggningen Grosbois har varit si så där.
Solvallatränaren Pasi Aikio och Stall Travkompaniets Who's Who har inte tjänat en krona på de två starter hästen gjort på huvudstadsbanan Grosbois men trots vädret och alla uteblivna framgångar är allt ändå uppåt i svensklägret.
Who's Who står uppstallad hos svensken Ron Kuiper på Grosbois vars stallar ligger nästgårds med Björn Goops och Anders Lindqvists borgar på den stora träningsanläggningen.
Jennie Ek är skötaren med koll. Det blir hon som ska ta hand om det första riktiga jobbet efter söndagens lopp där Who's Who galopperade bort sina chanser i starten.
- Han har varit som vanligt efter loppet. Han slog ihop i starten och det berodde nog på att han aldrig behövt öppnat fort i voltstart. Så det blev väl lite för mycket helt enkelt, säger Jennie Ek.

Kammade noll igen
Örjan Kihlström kom iväg bra med Who’s Who i söndagens Prix du Bourbonnais. Efter några hundra meter kom galoppen.
Hästen som är ett av flera blågula hopp inför vinterns stora slag diskvalificerades och Stall Travkompaniet kammade noll även i det andra förberedande loppet där en plats bland de tre första i mål hade gett en plats i Prix d'Amerique den sista söndagen i januari.
Men Who’s Who är med för att se och lära och det går ”fler tåg” för att använda ett gammalt uttryck.
- Allt är bra i alla fall och han har bara gått i hagen här sedan starten. Det regnar ganska mycket men efter några dagar med sol så blir det lite promenader och så får han käka lite gräs samtidigt. Det blir jag som kommer att köra honom i jobbet på torsdag, säger skötaren Jennie Ek.

”Bästis” var namnet
En seger i femåringsloppet Prix Tenor de Baune (22 december) ger en plats i Prix d'Amerique.
Om det blir start där kommer naturligtvis inte Prix de Bourgogne söndag 29 december på fråga. Sista chansen för en biljett ges då i stället i det fjärde och sista B-loppet Prix de Belgique söndag 12 januari.
Om saker och ting inte ordnat upp sig innan dess för ”Who’s” vill säga...
- Faktiskt så kallar jag honom mest för ”Who’s” när jag pratar om honom för andra. Men när jag pratar med honom brukar jag säga ”Bästis”, avslöjar skötaren.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »