Vill över Atlanten för Elitloppet och Kungapokalen

| 2019-12-12 08:58

Elitloppet, Kungapokalen, Sprintermästaren och Svenskt Travderby.
Den i USA stationerade svenske travtränaren Marcus Melander har planer på en rad svenska lopp 2020 med Green Manalishi och Gimpanzee.

Marcus Melander satsar en del i Sverige 2020. Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild Foto av Thomas Blomqvist, TR Bild

Marcus Melander satsar en del i Sverige 2020. Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild Foto av Thomas Blomqvist, TR Bild

26-årige Marcus Melander lämnade Sverige för USA för sex år sedan och har i år varit en av de mera tongivande tränarna på den andra sidan Atlanten.
Stjärnan Greenshoe har nyss avslutat tävlingskarriären och ska ägna sig åt avelsarbete nästa år.
Jämnåriga duon Green Manalishi och Gimpanzee ska årsdebutera någon gång tidig vår och Marcus Melander hoppas kunna tävla en hel del i Sverige.
Green Manalishi är född i Sverige men har uteslutande tävlat i USA. Marcus Melander berättar för tidningen Travronden att det satsas mot årgångsloppen.
- Green Manalishi ska tävla i Sverige nästa år eftersom han är svenskfödd. Första stora loppet blir Kungapokalen, sedan har han bland annat Sprintermästaren och Derbyt, säger han till tidningens nätupplaga.
Green Manalishi ägs av Lennart Ågren och Anders Ström och Ström äger även Gimpanzee via Stall Courant. Med USA-födde Gimpanzee är det stora målet Elitloppet på Solvalla i maj.
- Som jag sagt tidigare så är chansen stor att han startar i Elitloppet, men bara om det blir direktflyg. Annars blir det full satsning mot fyraårssäsongen här i USA, säger Marcus Melander.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »