V86: Lövgren ute ur downperioden och nära rekord

| 2019-12-12 09:01

Nära rekord för stallet med elva miljoner inkört 2019.
Nästan som toppåren 2010 och 2011
Ändå säger sig Joakim Lövgren ha varit inne i en av sina värsta downperioder med stallet.
- Vi har kämpat mot ett virus sedan i september men nu börjar det likna nåt igen, sa Lövgren efter att ha bärgat två segrar i V86 hemma på Jägersro på onsdagen med Juan och Sevilla.

Joakim Lövgren "på g" igen. Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild 

Joakim Lövgren "på g" igen. Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild 

Hästarna har kraxat, varit snoriga och några hästar har haft lite tjocka ben.
Joakim Lövgren driver ett storstall med 107 hästar på Jägersro och har haft sjukdomar i stallet under hösten.
Ett virus som kommit och gått.
Nu i december har hästarna börjat fungera som han vill igen och sjuåriga Sevillas seger på Jägersro på onsdagen innebar att stallet klev över elva miljoner intjänat i år.
Toppåren 2010 och 2011 tjänade stallet 12,3 respektive 12,6 miljoner.
- Det här är den största svacka vi har haft på tio år och allt såg bra ut fram till september. Normalt brukar sånt där blåsa över på en tio dagar men det här har slagit rot i tio månader. Vi blev avbrutna i planerna man man säga och nu kan vi se fram emot en bra vinter i stället, sa en glad Joakim Lövgren.
Sevilla går bäst utan skor och vann nu med skor i sin första start över kort distans. Lätt.
- Ja, trots en störning från början där det blev passgång. Det är inte många hästar som grejar att hoppa i trav igen i startrusningen och det var jäkligt bra gjort av Sevilla, sa Joakim Lövgren.
Lövgren vann även trekilometersloppet med åttaårige Juan och håller jämna steg med Johan Untersteiner om kuskchampionatet på Jägersro.
Med två tävlingsdagar kvar står det 39-38 i Untersteiners favör.

Strid om kuskchampionatet
Johan knep en kvällsseger, med pappa Peters Mellby Guard, stor favorit i V87-7. Materialfel och strul i starten gjorde att Mellby Guard hetsade upp sig men kunde ändå ta sig samman och vinna.
Mellby Guard såg också alldeles för het ut i ledningen i loppet. Sjunde segern i start 27 bärgades dock utan några problem.
- Det är klart att både jag och Jocke satsar på championatet, ingen av oss har ju vunnit det här på Jägersro tidigare, sa Johan Untersteiner.
Steen Juul vann ett galoppfyllt lopp för treåriga ston med Waiting Hill Hall. Det svenskfödda men sedan i somras dansktränare stoet behövde dock inte skämmas för segern. Juul körde offensivt, tog över 500 meter från mål och stoet klev undan på ett käckt sätt.

Två Rommesegrar på Solvalla
V86-tävlingarna delades mellan Jägersro och Solvalla och på huvudstadsbanan kunde en nybliven tränare med licens på Romme ta sin andra seger på Solvalla i karriären.
William Eriksson serverade spelarna en av omgångens stora skrällar. Sjuårige Carlos Messi (spelad på fyra procent) var mycket tapper efter en löpning utvändigt ledaren.
Den nybakade Rommetränaren hade inga planer på att släppa ner en konkurrent som provade i tredjespår varvet från mål.
- Han är som bäst när han får vara med där framme direkt och jag kände tidigt att det skulle vara en bra chans, sa 29-åringen, en son till Hans G Eriksson.
Mera Romme. Sybille Tinters Payet D.E. blev överraskande en omgångens mest spelade. Kim Eriksson körde och såg till att få tätkänning 1200 meter från mål i loppet över 2640 meter där den fyraårige valacken bet sig fast och rycket av tussarna ur hästens öron i den sista kurvan blev utslagsgivande. En stark insats av dalahästen.
Svante Båth-tränade Captain My Captain ledde ett fyraåringslopp från start till mål för Erik Adielsson. Efter 1.11 första 500 meterna och ett lite lugnare första varv stegade valacken undan och klarade också att hålla hästen i rygg ledaren bakom sig över upploppet.
Mats E Djuse fortsätter att ta för sig under sitt sagolika år som kusk. Nu rundade han av V86 med att sätta dit enprocentaren Jeppas Qurt tränad av Krister Jakobsson i Bollnäs. En enprocentare på V86-spelet
Den rätta raden på V86 gav 98 875 kronor. Sju rätt betalade 444 kronor och sex rätt 28 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »