Campo Bahia under isen i Paris

| 2020-01-13 08:44

Svenske topptravaren Campo Bahia stod inte att känna igen när han på lördagseftermiddagen startade i Prix de Croix på Vincennes.

Conrad Lugauers Campo Bahia imponerade på fransmännen när han för tre veckor sedan gjorde sin första start på Vincennes i Paris. Visserligen galopperade han på upploppet den gången men i det läget hade han till synes franske fixstjärnan Face Time Bourbon i brygga. Med den prestationen på näthinnan gjorde spelarna honom till favorit när han återvända till Frankrike för femåringsloppet Prix de Croix, och sedan han i Marc Elias händer fått trava i lågt tempo i ledningen var det upplagt för seger. Men hästen presterade fjärran från sin normala nivå och hade ingenting att sätta emot när attackerna kom bakifrån. Mållinjen skar han som sexa bakom segraren Feliciano, som kämpade ner andrahandsfavoriten Falcao de Laurma i en härlig upploppsstrid. Feliciano tränas av Philippe Allaire och i sulkyn satt David Thomain. Sedan tidigare var det bestämt att Campo Bahia skulle gå till vinterträning efter lördagens start.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »