Långt uppehåll för Campo Bahia – "En besvikelse”

| 2020-01-15 09:52

Efter de senaste flopparna i Frankrike blir det nu ett långt tävlingsuppehåll för Campo Bahia.
– Det kändes som att han var sjuk i lördags. Nu kommer han inte ut förrän i juni, säger Marc Elias.

Den svenska stjärnhästen stod inte att känna igen i Prix de Croix på Vincennes i lördags. Efter att i starten innan haft ledningen mot Face Time Bourbon, innan galoppen kom in på upploppet, gav han nu upp enkelt från ledningen. Detta trots att tempot inte var speciellt högt uppskruvat.
– Campo Bahia undersöks av veterinär under tisdagen och då ska blodprov tas och vi ska även kolla halsen. Sedan får vi svaren i slutet av veckan men det kändes i loppet som att han var sjuk. Det var surt, säger Marc Elias som körde den Lugauer-tränade topphästen.
– Jag säger ingenting om han hade varit kall 100 meter kvar men redan 700 kvar fick jag inget svar utav honom när jag visade hästen pisken. Då förstod jag att det inte skulle funka. Det är konstigt, för tre veckor sedan så klädde han nästan av Face Time Bourbon och nu kunde han inte stå emot de här hästarna. Men han har aldrig haft så här hög puls efter ett lopp någon gång så förmodligen är det något som inte stämmer.

”Andra halvan var en flopp – ett misslyckande”
Campo Bahia vann fem lopp på sju starter i fjol och segrade i Kungapokalen och i ett försök till Svenskt Travderby. Däremot blev det galopp i finalen då hästen inte var som bäst. Hästen sprang in 1,8 miljoner kronor och totalt har hästen tjänat drygt 4,1 miljoner kronor.
Vad säger du om fjolårssäsongen som helhet?
– Det första halvåret av säsongen med Kungapokalen och fram till uttagningsloppet till Derbyt var hur bra som helst. Men den andra halvan av säsongen har varit en flopp. Det var ett misslyckande och en stor besvikelse.
– Nu blir det vila och uppträning inför nästa säsong. Jag gissar på att hästen kommer ut i början av juni och får ett par lopp i kroppen inför Jubileumspokalen som är det första stora målet. Jag är säker på att han kommer tillbaka i ett bra skick, säger Marc Elias.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »