Ryskt gästspel på Jägersro

| 2020-02-12 11:41

På tisdagslunchen fick den svenska travpubliken bekanta sig med ett nytt namn.
Genadii Bolshakov utklassade konkurrenterna på Jägersro bakom sin ryske segerstaplare I Keep Tabs.
- Vi har kommit hit med sex hästar och vill testa i vinter för att se om de duger, förklarade segerkusken.

I Keep Tabs och Genadii Bolshakov vinner på Jägersro. Foto av Kanal 75

I Keep Tabs och Genadii Bolshakov vinner på Jägersro. Foto av Kanal 75

Rysk travsport verkar vara på kraftig uppgång.
Även om prispengarna fortfarande är extremt låga med svenska mått så knusslar man inte när det kommer till stamtavlorna.
Femårige I Keep Tabs är fallen efter topphingsten Cantab Hall och superstoet Buck I St Pat – trefaldig Dan Patch Award-vinnare i Nordamerika och förhandsfavorit i Elitloppet 2009. Han klubbades för 62 000 dollar som ettåring i Harrisburg, men hade trots sju segrar hemmavid tjänat blott 12 000 kronor när han på tisdagen debuterade på svensk mark.
Nu kan hästen lägga 30 000 kronor till dessa sedan Genadii Bolshakov kört ifrån svenskarna med flera längder under slutvarvet.
- Vi räknade med att han skulle vinna, det var inte så hårt emot idag, förklarade Bolshakov, som har sina hästar inhysta hos Helena Burman, via tolk.
- Vi är väldigt tacksamma mot Helena att vi får vara där. Vi har kommit hit med sex hästar och vill testa i vinter för att se om de duger. De som duger får stanna kvar, de andra får åka hem.
Lika bra gick det inte för stallets andra starthäst Gambler Cash, som galopperade för Tobias O Eriksson.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »