Cleangame är Åbys stora önskehäst

| 2020-02-14 11:24

Jean-Michel Bazires stjärna Cleangame har aldrig tävlat utanför Frankrike.
Åbytravets sportchef hoppas locka hästen till Paralympiatravets final i slutet av april.
- Det är min önskehäst och Bazire har inte sagt nej i alla fall, säger Jon Walter Pedersen.

 

Jean Michel Bazire åker ut på Vincennes bana med världens bästa valack, Cleangame. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Jean Michel Bazire åker ut på Vincennes bana med världens bästa valack, Cleangame. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

33 segrar på 50 starter och drygt 13 miljoner kronor intjänat.
En formidabel stenkross och en av franske tränaren Jean-Michel Bazires stora favoriter.
Årsdebuten i Paris för några veckor sedan slutade med den vanliga visan: seger.
Som valack är Cleangame utestängd från de största loppen i Frankrike men välkomnas så klart av storloppsarrangörer över hela världen.
Lördagen 25 april körs Paralympiatravets final (tidigare Olympiatravet) på Åby och sportchefen Jon Walter Pedersen har den åttaårige valacken högst på sin önskelista.
Jean-Michel Bazire får ett wild card när han vill.
- Av alla de största stjärnorna är han valack och chansen ökar då att vi kan få honom till oss. Frågan är ställd till Bazire men hittills har vi inte fått något svar. Men det är långt till finalen och Bazire har inte sagt nej i alla fall - så visst hoppas vi, säger Pedersen.
Sebastien Guarato har tackat nej till loppet med Prix d’Amerique-vinnaren Face Time Bourbon. Åby höll dock inte den hästen som en särskilt trolig deltagare heller.
- Vi erbjuder inte deltagarna flyg och då är det ju svårt för hingstarna som inte kan vara borta så länge under avelssäsongen. Cleangame är inte den allra bäste, Guaratos häst är ju bättre. Men eftersom Bazire häst är valack blir han ju den mest sannolike av stjärnorna och därför önskehästen, säger Jon Walter Pedersen.

Vann 13 av 16
Förra året vann Cleangame 13 lopp på 16 starter. Efter årsdebuten i Prix de Brest 18 januari har det varit tyst runt hästen.
- Vi har en lista som vi jobbar med och nu lär det tar det ta fart efter Prix de France som gick i helgen. Många ur eliten siktas mot Criterium de Vitesse (söndagen 8 mars) och efter det loppet kommer vi förhoppningsvis att kunna stämma av med några av tränarna i alla fall, säger sportchefen, och fortsätter:
- Vi har pratat med Junior Guelpa om Bahia Quesnot och där låter det inte omöjligt eftersom hon är ett sto. Bahia Quesnot slog ju igenom lite hos oss också i fjol då hon var trea i Olympiatravet.

Byter namn till Paralympiatravet
Olympiatravet är inarbetat i travsporten. 2020 byter loppet namn till Paralympiatravet.
Ett samarbete har inletts med parasporten och upplägget kommer att vara detsamma.
- Det finns många fördelar att samarbeta med parasporten och finalen 25 april blir som vanligt en stor fest. Det enda är väl egentligen att man säger fel namn ibland då man glömmer av sig, säger Jon Walter Pedersen.

Delfinaler Paralympiatravet. 2020:
Lördagen 28 mars – Solvalla
Lördagen 4 april – Jägersro
Lördagen 12 april – Romme
Lördagen 18 april – Umåker – ”Sista chansen”
Finalen avgörs på Åby lördagen 25 april.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »