Inför V75: Tre skrällchanser på hemmaplan

| 2020-02-20 09:10

Ulf Stenströmer selar ut en trio när hemmabanan är värd för V75.
- Flash Håleryd är den av mina som ska räknas tidigast, säger Axevallatränaren.

Ulf Stenströmer selar ut en trio när V75 gästar hemmabanan Axevalla. Foto av Malin Albinsson TR Bild

Ulf Stenströmer selar ut en trio när V75 gästar hemmabanan Axevalla. Foto av Malin Albinsson TR Bild

Ulf Stenströmer ökade stallets siffror för andra året i rad och landade till slut på drygt 5,4 miljoner kronor inkört för stallets hästar 2019.
2020 har börjat bra med bland annat en V75-seger och en segerprocent på 11.
Först ut på lördagen av Ulf Stenströmers hästar är Smokey Herman (V75-1), som är startsnabb och har ett intressant läge med spår 3 i voltstart med Ulf Ohlsson. Åttaåringen har två spetssegrar i raden och trivs i ledningen.
- Han är väldigt startsnabb med bilstart, han är inte riktigt att lita på i volt. Men han är klart bäst i spets och även om han möter tuffa kamrater så vet man inte om Uffe får feeling att köra i ledningen om de kommer dit och hästen känns bra.
- Sedan ska man veta att hästen har V75-allergi. Han har vunnit 22 lopp i karriären men aldrig fått till det på V75. Det är som att något knyter sig när det är V75.
Formen?
- Han var fin vid segern näst senast i ett enklare lopp. Han såg bra ut även senast men då blev allt fel, han blev hängande, fick backa sist och sedan gå fram utvändigt ledaren. Den starten är bara att glömma.
Gör ni några ändringar?
- Senast gick han med vanlig vagn som han brukar när det är voltstart. Men man vill ha en bra start och jag är lite sugen att prova jänkarvagn trots att det är voltstart. Han är trots allt ganska liten hästen så det kan kanske fungera. Vi bestämmer oss på lördag, säger Ulf Stenströmer.

Fin i jobb i måndags
Axevallatränaren kan rama in V75-omgången och har två hästar till start i V75-avslutningen.
Digger Lord (V75-7) vinner inte så ofta men är en häst som för det mesta ändå är med där framme och hugger. Bra startspår här med spår 4 bakom startbilen tillsammans med Magnus A Djuse.
- Nu blev det lite långt emellan starterna men han var jättefin i ett jobb i måndags inne på Axevalla. Jag körde inte honom själv men han såg riktigt bra ut och tjejen som körde honom fick hålla i sig.
- Han har gjort det bra i vinter med skor och vi provar V75 nu när det är hemmaplan. Han vinner ju ”aldrig” men kan vara värd ett kryss om man streckar på, han spurtar ofta bra och vinner klungspurten. Någon gång sitter han där. Han går med norskt huvudlag och jänkarvagn.

Inledde året med V75-skräll
Flash Håleryd
 (V75-7) inledde året med en skräll-seger på V75 i Eskilstuna och följde upp med en bra avslutning i V75-finalen senast som räckte till ett femtepris.
- Han gör det alltid bra. Han var fin i finalen senast och behöver inte skämmas för sin V75-seger heller. Jag tycker inte det ser jättemycket svårare ut än när han vann. Han har ett lite sämre läge nu än när han vann, men jag tycker att han ska streckas och är den av mina som ska räknas tidigast.
Spår 6 startbilen, vad känner du?
- Ibland öppnar han som fan och ibland mer normalt, nu tror jag att Uffe (Ohlsson) säkert fäller ner skygglapparna i starten för att få honom fokuserad och få upp huvudet på hästen. Vi skulle förstås kunna sätta på honom en käkrem och tvinga upp huvudet men han tycker det är så himla kul att springa utan. Problemet när han kör ner skallen är att han då får lite platsbrist och kan slå ihop och då kan man inte ladda med honom.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »