Finsk kallblodskung på Vincennes

| 2020-02-21 09:06

Finske H.V. Tuuri tog storslam i årets kallblodskamp på Vincennes.
Den finske tioåringen visade prov på överlägsna speedresurser även i torsdagens lopp på stora banan.

Sedan svenskarna tvingats stanna hemma på grund av en vaccinationsmiss så blev årets kallblodsfestligheter på Vincennes till en landskamp mellan Norge och Finland.
Det norska laget hade spelarnas förtroende i söndagens första möte, men fick sig en obehaglig överraskning då fältets minst meriterade häst H.V. Tuuri svepte till överlägsen vinst.
Efter den prestationen blev Ossi Nurmonens förvandlingsnummer storfavorit på torsdagen och visade att det inte var någon tillfällighet i händerna på gästkörande Eric Raffin.
Ett speedryck från andra par utvändigt gav flera längders ledning inför upploppet vilket räckte gott och väl för att hålla undan för Magnums Othello och Brenne Banker.
Söndagens segertid blev 1.22,5/2 100 meter autostart för H.V. Tuuri som totalt tjänade cirka 170 000 kronor på sina två segrar.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »