Inför V86: Floppade senast – nu kommer stjärnämnet vara bättre

| 2020-02-25 11:26

Efter flera respektingivande vinster floppade Ninja’s Kiss i sin senaste start.
På onsdagen är förhoppningen att hon ska återuppta segerraden.
- Jag måste tror att hon ska duga en bra bit, säger hästens tränare Mattias Djuse.

Ninja's Kiss. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Ninja's Kiss. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Fyraåriga Ninja’s Kiss (V86-4) debuterade med seger i november. Därefter galopperade hon bort sig en gång innan hon avslutade treåringssäsongen med två imponerande segrar från positionen utvändigt om ledaren. Med de resultaten bakom sig blev hon hårt spelad när hon årsdebuterade i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla 8 februari. Men där stod hon inte att känna igen. Efter ett lopp mestadels i andra par utvändigt tappade hon över upploppet och skar mållinjen som åtta.
- Det hade inte varit optimala förberedelser inför det och det fattades lite i henne. Hon var helt enkelt inte förberedd för att kunna vara långt framme i det loppet. På den sista bortre långsidan kändes hon seg och då lät jag henne gå med i ryggar istället för att testa ute i spåren, säger Mattias Djuse.
Med loppet i kroppen och bättre förberedelser bakom sig tror Solvallatränaren att hans talang kommer göra en betydligt bättre prestation den här gången.
- Allt verkar bra med henne efter årsdebuten och det känns som att hon har gått framåt med loppet. Hon måste bevisa det först men jag tror på en bättre prestation den här gången och då ska hon räcka en bit.
Ninja’s Kiss har visat att hon tål att göra jobbet själv i loppen men Mattias Djuse hoppas kunna servera henne ett lopp i ryggar.
- Så här på förhand vill jag inte köra för tufft med henne men vi får se lite hur det känns och hur loppet utvecklar sig.
Hur det än går i onsdagens V86-start spås det talangfulla stoet en ljus framtid av sin tränare.
- Hon har visat en hel del och vunnit på bra sätt så jag måste tro att hon ska duga en bra bit.

”Räknar med en liknande prestation”
Ninja’s Kiss ska gå utrustad precis som senast och det ska även hennes stallkamrat Master Of Trix (V86-6). Han kommer ut på tävlingsbanan för första gången på över två månader.
- Han var lite sämre senast och det visade sig att han inte var helt frisk. Nu verkar allt bra i träningen och han är ungefär lika förberedd som när han startade på Bergsåker i december.
Den gången återkom Master Of Trix efter ett fyra månader långt tävlingsuppehåll och avgjorde till enkel seger efter attack från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan. Något lopp i kroppen för att prestera på topp tycks han alltså inte behöva.
- Precis. Han vann på bra sätt då och jag räknar med en liknande prestation nu. Jag kör på samma sätt den här gången men vi får se hur det löser sig. Det kan bli tappstart från fjärdespåret. Om det skulle klaffa till 100 procent är det inte omöjligt att han vinner. Men jag tror ändå att Ninja’s Kiss är den av mina som har bäst chans, det måste jag säga.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »