Inför V75: Redén presenterar nytt toppämne från USA

| 2020-03-25 09:23

Delicious U.S., Double Exposure, Miss Sue V.
Daniel Redén har skördad enorma framgångar med nordamerikanska ston som kommit till Sverige efter sina treåringssäsonger.
På lördag presenterar han ytterligare ett nyförvärv från USA som kan ta trav-Sverige med storm.
- Delicious ”går utanför toton” men jag tror att Golden Tricks är minst lika bra som Double Exposure och Miss Sue V., säger Daniel Redén.

Daniel Redéns Golden Tricks gör hyperintressant Sverigedebut i V75-1 på lördag. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Daniel Redéns Golden Tricks gör hyperintressant Sverigedebut i V75-1 på lördag. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Efter att ha inlett tävlingskarriären hos Åke Svanstedt i USA kom Golden Tricks (V75-1) till Sverige och Daniel Redén i december.
- Hon gjorde en fantastisk säsong hos Åke i fjol och kom i väldigt bra skick, säger Solvallatränaren.
Bara en dryg månad innan flygresan över Atlanten vann toppsotet Golden State Trot och tidigare på säsongen tog hon hem Hudson Filly Trot. Rekordet 1.08,6 satte hon i september som tvåa bakom Hambletonian Oaks-vinnaren When Dovescry. Totalt ståtar hon med 7 segrar på 27 starter och 2,5 miljoner kronor insprunget.
- Det är en jättespännande häst. Hon är förnuftig och lite elak i stallet, sådär som bra märrar ska vara. Hon har tagit min träning bra också och jag hoppas att hon ska kunna fortsätta att utvecklas. Det känns som en sådan häst.

Väldigt snabb i benen
Det är ingen mjukstart som väntar Golden Tricks när hon nu ska göra Sverigedebut. Hon kastas rakt ut mot stenhårt motstånd i stoeliten.
- Egentligen var det inte alls meningen att hon skulle starta i ett sådant här lopp direkt men det finns dåligt med valmöjligheter för ett sto som har tjänat mycket pengar och är amerikafödd. Men jag hade inte anmält om jag inte hade trott att hon kan kuta med dem. Jag räknar inte med något stordåd men hon är väldigt fin i träningen och jag inbillar mig att hon kommer göra ett bra lopp direkt, säger Daniel Redén och fortsätter:
- Sedan är det mycket nytt för henne. Doserade svängar till exempel. Men hon har innerspår vilket är det absolut bästa för amerikanska hästar när de kommer till Sverige, för det brukar ta lite tid för dem att anpassa sig och greppa de doserade svängarna.
Även om förutsättningarna är annorlunda i Nordamerika har hon visat startsnabbhet där. Tror du att hon kan ta ledningen från innerspåret?
- Det vet jag inte men hon känns väldigt snabb i benen och jag tror att hon kan öppna väldigt bra. Örjan (Kihlström) får väl känna lite hur det känns i provstarter och så. Men hästen har gått från alla positioner i USA och vunnit både från spets och bakifrån, så hon verkar väldigt allround.
Hur kan du mer beskriva henne, vilka egenskaper är mest framträdande?
- Hon kommer nog se lite speciell ut på banan för hon har lite annorlunda aktion och springer med huvudet väldigt högt. Hon är lite udda men hon lägger mycket mark under sig.
Hur ska hon gå utrustad?
- Det blir öppet huvudlag och troligtvis amerikansk vagn. Hon är väldigt rullig i aktionen så det blir barfota bak och rätt tunga skor fram.
Chansen?
- Det är jäkligt svårt att bedöma segerchansen mot tuffa hästar som Hevin Boko och Ultra Bright som har varit igång och tävlat, men normalt ska de inte springa ifrån henne om hon är frisk och kry. Hon känns som en väldigt bra häst.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »