Inför V75: Adielsson i huvudroll

| 2020-03-27 11:03

Erik Adielsson kan komma att spela en huvudroll i lördagens V75-omgång på Solvalla.
Två av hans uppsittningar räknas på förhand bland de hetare segerbuden.
- Kommer Ultra Bright till ledningen är hon bästa chansen, säger toppkusken.

Erik Adielsson har heta segerchanser på Solvalla. Foto av Mikael Rosenquist/TR Bild

Erik Adielsson har heta segerchanser på Solvalla. Foto av Mikael Rosenquist/TR Bild

Det står finaler i Svenska Travligan, STL, på programmet men lördagens V75 inleds med en högklassig stoelit. Där ska Erik Adielsson sitta upp bakom Fredrik Perssons Ultra Bright. Hon vann stoeliten på Solvalla i februari men har efter det galopperat bort sig en gång som storfavorit.
- Ultra Bright har känts väldigt, väldigt fin. Galoppen senast ska man inte jaga upp sig över för det var en liten störningssituation, säger Erik Adielsson.
Ultra Bright har spår fyra bakom startbilen och över sprinterdistans är taktiken given.
- Skulle hon komma till ledningen tror jag att det är en toppchans. Jag är inte riktigt säker på om vi tar oss förbi de invändiga och får hon inte ledningen ska det klaffa lite för henne för att hon ska vinna, men hon är absolut en av dem som kan duga.

"Väldigt mycket rappare"
Fyra lopp senare kommer nästa heta segerchans för Erik Adielsson. Martin de Bos (V75-5), tränad av Petri Puro, gör sitt sista framträdande i silverdivisionen. Där har han gjort sina tio senaste starter och fyra gånger har det blivit seger.
- Martin de Bos kändes fantastiskt fin senast. Han gick utan bakskor och blev väldigt mycket rappare och alertare i steget. Nu var det ett billigt lopp och han fick bestämma tempot i ledningen, men han vann väldigt enkelt. Han ska också ha lite klaff i loppet för han vinner inte det här hur som helst, men han kan definitivt vinna om han kommer till vettigt.
Martin de Bos ska på nytt tävla utan bakskor. För Ultra Brights del väntar skorryck runt om, vilket gör henne ännu snabbare från start, och hon är också anmäld med amerikansk sulky istället för hybridvagn.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »