Paralympiatravet körs som planerat

| 2020-04-03 10:29

Åbytravet och Svensk Travsport har beslutat att köra Paralympiatravet som planerat 25 april, men utan publik och med sänkt prissumma.
- Vi är stolta över att Paralympiatravet blir av, om än i begränsad tappning, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Propulsion vid fjolårssegern i Olympiatravet. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Propulsion vid fjolårssegern i Olympiatravet. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

På grund av coronakrisen kommer Paralympiatravet, precis som alla andra travtävlingar i Sverige, köras under strikta restriktioner och utan publik. Det får också till följd att loppets prissumma måste sänkas.
- Det blir en tuff ekonomisk smäll för oss att tappa alla publikintäkter. Samtliga restauranggäster och sponsorarrangemang bokas av. Därför måste vi också anpassa prispengarna i huvudloppet efter nya ekonomiska förutsättningar. Förstapriset sänks från en och en halv miljon till en miljon. Det är fortfarande en väldigt hög prissumma, men inte lika hög som den varit tidigare år, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen till svensktravsport.se.
Det körs fyra deltävlingar i Paralympiatravet där varje vinnare är garanterad en plats i finalen. Disco Volante var först att kvalificera sig och den andra deltävlingen avgörs som V75-6 på Jägersro på lördag. Fjolårsvinnaren Propulsion (då hette loppet Olympiatravet) är också garanterad en plats i finalen och resterande fem deltagare tas ut av Åby och Svensk Travsport.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »